Årets Julklapp nu pĂ„ Rea: Fria Sidor recenserar VĂ€sts Mörka HjĂ€rta och Demokrati till Döds

Senast uppdaterad: 2017-12-08

Julklappsrea: VÀsts Mörka HjÀrta och Demokrati till Döds

(klicka pÄ omslagen för att gÄ till butiken)

NedanstÄende recension Àr tagen frÄn Fria Sidor

För att förstĂ„ Sverige mĂ„ste vi förstĂ„ vĂ€rlden. Det som sker runtomkring oss pĂ„verkar oss direkt och indirekt. Vi Ă€r inne i en vĂ€v med trĂ„dar som leder Ă„t alla hĂ„ll, inom och utom Sverige. Dagligen sker transaktioner över Sveriges grĂ€nser för miljardbelopp. NĂ€stan halva Sveriges BNP utgörs av export och lika stor import. Varje dag reser tusentals utomlands och lika mĂ„nga reser hit. Vi Ă€r en integrerad del i en vĂ€v som strĂ€cker sig runt jorden. Bakom all denna statistik finns företag, organisationer och mĂ€nniskor av kött och blod. De har intressen och vi Ă€r naiva om vi tror att vi stĂ„r fria frĂ„n den vĂ€g floden flyter internationellt. NĂ€r denna insikt infinner sig blir en naturlig följd att söka svar hur vĂ€rlden fungerar. Du inser snart att det mesta som berĂ€ttar om de lite större sammanhangen inte Ă€r skrivet pĂ„ svenska. Det finns nĂ„gra fĂ„ undantag och tvĂ„ av dem Ă€r Demokrati till döds – Sveriges vĂ€g in i den globala diktaturen samt VĂ€sts Mörka HjĂ€rta. BĂ„da dessa böcker fĂ„r av Fria Sidor högsta betyg och Ă€r dessutom pĂ„ svenska och, inte minst betydelsefullt, lĂ€ttlĂ€sta med ett humant sidantal. SĂ„ vill du Ă€gna julen Ă„t att fördjupa dig lite i stormaktspolitiken och de krafter som styr vĂ„r vĂ€rld Ă€r ett tips att införskaffa dessa böcker. De fungerar utmĂ€rkt som julklapp till dig sjĂ€lv men ocksĂ„ till nĂ„gon du bryr dig om. NivĂ„n Ă€r bĂ„de rak och skarp men samtidigt inom ramarna för det tillĂ„tna. Böckerna Ă€r skrivna av Kristoffer Hell som ocksĂ„ driver den utmĂ€rkta sidan Blueshift.nu. Fria Sidor ska i denna recension ge dig en liten försmak pĂ„ böckerna.

Boken tar sitt avstamp i 9/11 vilket Ă€r en utmĂ€rkt utgĂ„ngspunkt för att analysera vĂ„r nutid. HĂ€r anvĂ€nds mycket talade namn pĂ„ de tre versioner som idag florerar om vad som hĂ€nde, Evangeliet som Ă€r den officiella versionen med 19 araber med mattknivar utan flygkunskaper som inte fastnade pĂ„ nĂ„gon övervakningskamera, Apokryferna som Ă€r den version mĂ„nga som inte vĂ„gar gĂ„ hela vĂ€gen landar i, det var visserligen kanske inte helt som man pĂ„stĂ„r men Saudiarabien, USA:s bundsförvant i Mellanöstern, gjorde det! samt UnderrĂ€ttelseversionen som de flesta som analyserar hĂ€ndelsen fullt ut hamnar i – 9/11 var en amerikansk statskupp av ”the deep state”.

HÀr visas pÄ ett enkelt och utmÀrkt sÀtt att den officiella versionen inte kan stÀmma och vi börjar att följa med pÄ president George W. Bush flygplan och vad som hÀnde dÀr denna morgon. Vi fÄr ocksÄ en rejÀl lektion i varför byggnaderna inte kunde ha imploderat bara av kontorsbrÀnder.

Författaren har begÀrt ut dokument frÄn svenska myndigheter om hÀndelsen. HÀr lyser varje form av djupare analys med sin frÄnvaro. Det Àr helt uppenbart att svensk analys Àr grund, synnerligen grund och i varje avseende en blÄkopia av den officiella versionen. Samma sak kan sÀgas om Estoniakatastrofen som intrÀffade under Carl Bildts överinseende och dÀr varje form av seriös analys av vad som verkligen hÀnde uteblir. Författaren nÀmner vapensmuggling frÄn forna Sovjet som en möjlig bakgrund till hÀndelsen.

Bevisen finns dĂ€r för att 9/11 var ett ”inside job” och boken överraskar genom att presentera delvis nya bevis och infallsvinklar som Ă€r övertygande. SpĂ„ren leder oss till opiumodlingarna i Afghanistan och USA:s krig i Irak, Sudan och Libyen och Project for a New American Century (PNAC).

9/11 Ă€r en enskild hĂ€ndelse men det finns mĂ„nga fler som ingĂ„r i nĂ„got författaren trĂ€ffande kallar Geopolitisk Terrorism. Terror anvĂ€nds för att skapa kaos för att nĂ„ ett mĂ„l – men vilket mĂ„l och vem gynnas? Geopolitisk terrorism Ă€r inte ny utan flera exempel ges i boken sĂ„ lĂ„ngt tillbaka som 1605 och Krutkonspirationen som var en brittisk falsk flagga mot sig sjĂ€lv för att kunna gĂ„ ut i krig mot dĂ„tidens stormakt Spanien. Samma dĂ„ som idag, uppenbarligen. Boken redogör i detalj för hur en terroristattack gĂ„r till, dess anatomi, sĂ„ att vi lĂ€ttare ska kunna se klart nĂ€sta gĂ„ng en genomförs. HĂ€r finns Mullvadarna, Syndabockarna, YrkesmĂ€nnen, Ledningscentralen och TĂ€ckmanteln. Boken gĂ„r igenom flera exempel som Boston Maraton, Charlie Hebdo, mordet pĂ„ Olof Palme och ytterligare nĂ„gra exempel. LĂ€saren lĂ€mnas med en klar bild vad det Ă€r frĂ„gan om. Även bomberna i Londons tunnelbana gĂ„s igenom. En intressant rĂ€kneövning Ă€r att berĂ€kna sannolikheten för att tre tunnelbanevagnar pĂ„ exakt den dagen (7 juli 2005), exakt den tiden (09:00) och pĂ„ exakt de stationer man redan planerat in som en övning med motsvarande scenario. Svaret blir 3,2 sextiljarder (3,2 *1039). Det sĂ€ger oss nĂ„got om vad det Ă€r som pĂ„gĂ„r. Alla dessa övningar som stĂ€ndig pĂ„gĂ„r samtidigt eller i anslutning till dessa attacker – börjar det inte bli lite vĂ€l vanligt för att vara tillfĂ€lligheter?

Den sista avdelningen i boken tĂ€cker Globaliseringsagendan. HĂ€r fĂ„r vi bekanta oss men den historiska betydelsen kontroll av banker haft, det lilla nĂ€tverk av storföretag som genom ask i ask principen i ett globalt nĂ€tverk kontrollerar stora delar av det internationella nĂ€ringslivet, svartmureriet, FN:s agenda, EU och det rasbiologiska experimentet samt den ultimata kontrollen över oss – borttagandet av kontanterna. Bara de som har rĂ€tt vĂ€rdegrund kan i framtiden rĂ€kna med att fĂ„ access till pengar och dĂ€rmed överleva nĂ€r kontanterna helt avskaffats. Den Nya VĂ€rldsordningens önskedröm. En enkel omkopplare för att bestĂ€mma vem som ska dö och fĂ„ leva.

I boken Demokrati Till Döds tas vi ner pÄ jorden och zoomar in pÄ Sverige. Nu förs den globala agendan ner pÄ mikronivÄ. Hur stÄr det egentligen till i vÄrt eget land? Kopplingen finns dÀr redan frÄn början till ett litet antal internationella hyperförmögna finansoligarker. Deras trÄdar letar sig obönhörligt ocksÄ in till vÄrt lilla land. För att kunna kontrollera en befolkning mÄste man övervaka den. Sverige har en lÄng tradition att göra det. FRA Àr bara en i raden av statliga initiativ att övervaka oss frÄn vaggan till graven. En synnerligen intressant aspekt, som ocksÄ Àr ny, Àr att fartkamerorna har en betydligt vidare funktion Àn vad man vill fÄ oss att tro. De Àr strategiskt utplacerade sÄ att man kan följa ett fordon över stora delar av Sverige. Hastighetsövervakningen fÄr man pÄ köpet. Vi fÄr en god inblick i hur systemet Àr uppbyggt och fungerar i praktiken.

Sverige Ă€r ocksĂ„ vĂ€rldsmĂ€stare att stifta olika lagar. En graf visar bilden pĂ„ nya lagar vi stiftat. Den dramatiska ökningen frĂ„n förr Ă€r skrĂ€mmande. Men Ă€r det verkligen sĂ„ att vi blir lyckligare och friare desto fler lagar vi stiftar – eller Ă€r det tvĂ€rtom? Har vi det bĂ€ttre idag, mer vĂ„r frihet och framtidstro och mĂ„r vi bĂ€ttre, Ă€n vad vi gjorde för 50 Ă„r sedan dĂ„ vi endast hade en brĂ„kdel av de lagar vi har idag? Är det inte sĂ„ att dessa lagar ofta inskrĂ€nker vĂ„r frihet och istĂ€llet lĂ€mnar över nyckeln till den Ă„t staten? Nya lagar stiftas i vĂ„rt land i lika hög takt som nya fördummande underhĂ„llningsprogram gör oss försoffade och omedvetna om vad som pĂ„gĂ„r. Det Ă€r oundvikligt att inte fĂ„ kĂ€nslan av att nĂ„got inte stĂ„r rĂ€tt till med vĂ„r demokrati.

Boken stĂ€ller ett antal provocerande frĂ„gor som de flesta tror sig sĂ€kert veta svaret pĂ„, men gör vi verkligen det? Hur vet vi att majoriteten av ubĂ„tarna var frĂ„n Sovjet, att koldioxid Ă€r farligt för vĂ„r planet och att ”förintelsen” har Ă€gt rum som man pĂ„stĂ„r? Kan det vara sĂ„ att samma massmedier som ger oss fördummande underhĂ„llning ocksĂ„ Ă€r de som talar om för oss vad som Ă€r sant och inte i dessa, för mĂ€nskligheten, viktiga frĂ„gor? Utan korrekt information, kan vi delta i den demokratiska processen pĂ„ ett meningsfullt sĂ€tt?

En intressant observation Ă€r den ubĂ„tsjakt som drogs igĂ„ng i skĂ€rgĂ„rden i oktober 2014. Samtidigt pĂ„gick en övning dĂ€r bl.a. fem nederlĂ€ndska ubĂ„tar deltog – Northern Archer. Kan det möjligen vara sĂ„ att det var enheter ur denna grupp som observerats? Svenska folket bereddes i alla fall möjlighet att pĂ„minnas om att fienden finns dĂ€r ute nĂ„gonstans. Enligt vĂ„ra folkvalda i öst.

Vad gör alla svenskar pĂ„ Bilderbergmötet? Är det sĂ„ enkelt som att Sveriges statsminister efter valet 2018 heter Annie Lööf? Eller Magdalena Andersson? BĂ„da har ju invigts och masserats i maktens korridorer och trĂ€ffat de som bestĂ€mmer. Spelets regler Ă€r tydliga och klara – de behöver inte sĂ€ttas pĂ„ prĂ€nt – gör som vi antyder och det kommer gĂ„ bra för dig – annars inte. Vilken politiker vĂ€ljer frivilligt att börja knega som Svensson till en vanlig lön och vanliga arbetstider nĂ€r man njutit sötman pĂ„ toppen av pyramiden?

Boken avslutas med avdelningen Det Moraliska U-landet. HÀr fÄr vi bekanta oss med det pÄgÄende avskaffandet av kontanter som i praktiken gör oss livegna, det mystiska i att banker kan skapa pengar som inte redan finns ur tomma intet, aerosolutslÀppen som sker frÄn flygplanen och Sveriges deltagande i kriget mot Libyen som med alla rimliga tolkningar utgör ett krigsbrott mot en suverÀn stat. Men om allt detta mÄ vi kanske inte berÀtta?

Omdöme

OvanstÄende Àr naturligtvis bara ett axplock av allt intressant som finns att lÀsa i böckerna. BÄda böckerna har ett rikligt referensmaterial, fotnoter och hÀnvisningar. De gör sig bÀst i par, den ena med en bredare internationell utblick, den andra mer med fokus pÄ Sverige. Men ska du bara köpa en rekommenderar Fria Sidor VÀsts Mörka HjÀrta.

NĂ„, omdömet dĂ„? Böckerna tar inte upp ”förintelsen” men författaren har pĂ„ sin blogg öppet vĂ„gat ifrĂ„gasĂ€tta ”förintelsen” (se forintelsen.nu)vilket utgör respekt och Ă€r samtidigt ett bevis pĂ„ att inga fingrar lĂ€ggs emellan vad gĂ€ller att hitta Sanningen. Det Ă€r tryggt och en bra grund att stĂ„ pĂ„ dĂ„ du vet att du slipper betala för politisk korrekthet och lögner. Fria Sidor har lĂ€st en hel del, ofta engelsk litteratur, och speciellt VĂ€sts Mörka HjĂ€rta kondenserar ner pĂ„ ett lĂ€ttfattligt sĂ€tt allt det vĂ€sentliga. Det Ă€r en konst att sĂ€ga mycket pĂ„ fĂ„ sidor. Samtidigt Ă€r böckerna inte bara en försvenskning av den omfattande engelska litteraturen utan författaren har en egen analys, egna infallsvinklar och frĂ„gestĂ€llningar. Det gör böckerna spĂ€nnande Ă€ven för dem som kommit en bit pĂ„ vĂ€gen.

Fria Sidor kan utan tvekan rekommendera bĂ„da dessa böcker till den som snabbt vill komma in i de lite större frĂ„gorna. De kompletterar varandra och Ă€r bĂ€st tillsammans. De Ă€r matnyttiga bĂ„de för novisen och den som kommit lite lĂ€ngre. BĂ„da böckerna hĂ„ller en sĂ„dan linje att de passar inte bara till dig sjĂ€lv utan ocksĂ„ att ge bort till nĂ„gon du vill vĂ€l och dĂ€rför vill ska vakna upp – inte med en chock, utan med en nyfiken förundran.

Vad gÀller böcker pÄ svenska av en svensk författare som ger en heltÀckande överblick om vad som verkligen pÄgÄr i vÄr vÀrld och i Sverige stÄr dessa böcker i en klass för sig.

Böckerna kan bestÀllas pÄ blueshift.nu.

Not: LÀs gÀrna ocksÄ recensionen av boken VÀsts Mörka HjÀrta och Demokrati till döds av Pia Hellertz. Nya Dagbladet har ocksÄ recenserat VÀsts Mörka HjÀrta. Recensionerna förstÀrker bilden av att detta Àr böcker en Sanningssökare bör ha i sitt bibliotek.

Julklappsrea: VÀsts Mörka HjÀrta och Demokrati till Döds

(klicka pÄ omslagen för att gÄ till butiken)

 

Tack för ditt stöd!

Din donation gör det möjligt för oss att fortsÀtta.

NORDEA: 4064 0030 412
SWIFT: NDEASESS
IBAN: SE13 3000 00000406 4003 0412

 

 

 

 

 

 

statcounter