Arbetsförmedlingens hemliga direktiv – grĂ€ddfil för nyanlĂ€nda, Ă€ven om de inte kan svenska

Senast uppdaterad: 2016-09-24
Fotot nedan pÄ ett internt e-post meddelande inom Arbetsförmedingen (AF) Àr taget av en för oss okÀnd person.

Det bekrÀftar hur myndigheten genomdriver en politik vars mÄlsÀttning Àr att genom att skapa en grÀddfil för nyanlÀnda frÀmlingar frysa ute etniska svenskar och andra frÄn arbetsmarknaden i Sverige.

Andreas Johansson pÄ sin arbetsplats

Vi skriver nyanlÀnda dÄ de svenska sprÄkkrav som anges Àr sÄ lÄga att de troligen motsvarar genomsnittslÀsaren kunskaper i det tredje eller fjÀrde sprÄk han eller hon eventuellt lÀste nÄgon mÄnad pÄ gymnasiet men dÀrefter aldrig anvÀnt: spanska, tyska, franska.

“God dag”, “Hur mĂ„r du?”, “Jag mĂ„r bra” samt förmĂ„ga att som passiv part i enklare samtal dĂ€r alla talar bebis-sprĂ„k – övertydligt och extra lĂ„ngsamt – förhoppningsvis kan hĂ€nga med i alla fall vilket Ă€mne samtalet behandlar: sport, kvinnor, rymdforskning, varför alla mĂ„ste konvertera till Islam.

 

 

TablÄn nedan Àr tagen frÄn skolverket och visar hur sprÄkkravet SFI C och D hÀnför sig till EU:s referensram för att gradera sprÄkkunskaper:

 

 

FrÄgorna hopar sig:

 • Varför nöjer sig AF med den absoluta lĂ€gsta möjliga nivĂ„n pĂ„ kunskaper i svenska sprĂ„ket för deltagande i sina program?
 • Är det för att det inte finns arbetslösa etniska svenskar nog att fylla dessa?
 • Är det för att AF bestĂ€mt sig för att frĂ€mlingarna man planerar ta in Ă€r de absolut senast anlĂ€nda, d v s unga mĂ€n frĂ„n centralasien som ljuger om sin Ă„lder?
 • Är det för att AF vet att mĂ„nga av frĂ€mlingarna aldrig kommer att kravla sig upp pĂ„ en nivĂ„ dĂ€r svenska kunskaperna ligger pĂ„ C1 eler C2 – oavsett hur mĂ„nga skattefinanseriade utbildningar de ges, eller hur lĂ€nge de vistas i landet?
 • Varför överhuvudtaget en grĂ€ddfil för utomeuropeiska frĂ€mlingar?
 • Borde inte den “svenska” regeringens prioritet var att först ta hand om “Sverige” och mĂ€nniskorna som fötts i landet, d v s svenskar?

 

LÀsare som inte Àr bekanta med EU:s Kalergiplan pÄ att förstöra Sverige och Europa, rekommenderas boken:

"VÀsts mörka hjÀrta - 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan."


LÀs den i dag - i morgon Àr det försent...

Demokrati till Döds – Sveriges vĂ€g in i den globala diktaturen."


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Met, 2016-09-26 @ 05:22

  Om man ska klandra andra religioner pga det som rÄder just nu Àr bara en sak att skylla pÄ. Dock kan jag referera för hur tolkbranschen ser ut som ser Àckligt likt AFs agenda. En nÀra anhörig har jobbat som tolk i nÀstan 30 Är, talar flytande svenska och tolkar fem olika sprÄk exklusive dialekter. Har ett stort ordförrÄd och enorma begreppskunskaper. Löneutvecklingen har varit vÀrre Àn lÀrarnas och de senaste Ären har nyanlÀnda prioriterats. Efter att ha bott i 1-2 Är i Sverige med stora problem kring det svenska sprÄket och att tolka sÄ prioriteras de före de erfarna, bÄde med behagliga arbetsuppgifter (t ex att tolka pÄ AF) och enormt mycket bÀttre lön. De erfarna fÄr tuffare uppdrag som sjukvÄrden och rÀttsvÀsendet.

  SÄ ja, prioriteringen förekommer inte bara inom AF. SÄ lÀnge eliten kanna ett finger i spelet sÄ kommer detta att utvecklas pÄ flera omrÄden om det inte redan gör det

 • By Hans Nilsson, 2016-09-25 @ 07:29

  AF Àr den myndighet som befinner sig pÄ den absoluta botten i förtroende hos sina överordnade. De gör som de flesta hade gjort nÀr man tillhör makteliten och etablissemanget tar till alla tillbuds stÄende medel för att inte huvuden skall rulla eller hamna i frysboxen. Nyheten kom igÄr frÄn AF att arbetslösheten bland infödda svenskar Àr sÄ lÄg att man anser att full syselsÀttning i denna grupp rÄder. Jag Àr nu för första gÄngen under mitt 48 Är lÄnga arbetsliv inskriven pÄ AF. Det blir spÀnnande och se med egna ögon hur AF verkligen fungerar i praktiken.

Other Links to this Post

 1. Arbetsförmedlingens A-barn… | Varjager's Weblog — 2016-09-26 @ 16:02

statcounter