Lögnarnas eviga förbannelse – 9/11 tagning tvĂ„

Senast uppdaterad: 2012-09-02
Vad gör en mÀnniska nÀr livslögnen rasar?

SjÀlvrannsakan?

Nystart?

Att göra vad 18 amerikanska soldater varje dag gör nĂ€r verkligheten blir dem outhĂ€rdlig – ta livet av sig?

MĂ„hĂ€nda det lĂ€ttaste valet – i alla fall i ett kortare perspektiv – Ă€r att fortsĂ€tta sjĂ€lvlögnens destruktiva golgatavandring.

Zooma ut och frÄgan kan Àven stÀllas kollektivt.

Vad gör en civilisation nÀr lögnerna den grundats pÄ kollapsat?

I fallet med 9/11 och alla de krig som startades med detta stycke gatuteater som ursÀkt har den dolda makten Äter avgett svar.

Beslutet Ă€r att den vite mannens s k civilisation – Ă€ven kĂ€nd som de vĂ€stliga demokratierna – skall fortsĂ€tta sitt pĂ„gĂ„ende fall ned i ljugandets bottenlösa avgrund.

Fast det hela kanske inte Àr sÄ enkelt som arkitekterna först trodde och hoppades.

I den mĂ„n mĂ€nniskor i dag ens bryr sig, tror allt fĂ€rre tror pĂ„ de officiella versionerna av 9/11 liksom Osama Bin Ladens pĂ„stĂ„dda död i Pakistan vĂ„ren 2011 – en förestĂ€llning förlagd till den för svartmureriet av ockulta skĂ€l viktiga dagen den 1:a maj.

I hopp om att rÄda bot pÄ klentrogenheten har nu den lilla klick banksters som Ànnu tror sig styra mÀnsklighetens öden tagit till Ànnu mer sjÀlvstympande propaganda-akrobatik i hopp om att sÀlja in sina hopplösa lögner till en allt mer desillusionerad och gatsmart allmÀnhet.

No Easy Day

I september i Ă„r kommer en bok ut av en förment f d elitsoldat som sĂ€ger sig ha varit en av de som sköt ihjĂ€l Osama Bin Laden 2011. För att öka intresset inför sĂ€ljslĂ€ppet – liksom legitimera författaren som nĂ„gon slags kontroversiell oliktĂ€nkare – har en lĂ„tsas-konfilkt skapats mellan Pentagon och författaren.2 Verkligheten Ă€r den att killens uppdrag Ă€r att Ă€nnu en gĂ„ng försöka sĂ€lja in myten om 9/11 och Bin Ladens död 2011 pĂ„ det sĂ€tt den dolda makten vill att denna historia skrives.

Zero Dark Thirty

I december i Är drar ocksÄ Hollywood sitt strÄ till mytbildandets stack. Dert sker med en film med titeln Zero Dark Thirty3 som sÀljs in som en krönika över den decennielÄnga jakten pÄ al-Qaedas ledare.

Detta Ă€r vĂ€l just lögnarnas eviga förbannelse – de Ă€r hela tiden tvungna att hitta pĂ„ nya lögner för att förklara de gamla.

Eftersom massmedia verkar alltmer ovillig att agera front-agent för lögnerna har man anlitat Hollywood – och i fallet med “No Easy Day” ett bestĂ€llt propaganda-stycke förpackad som sjĂ€lvbiografi.

Verkligheten Ă€r en annan – mer hĂ€nsynslös, naken och logisk.

Enligt pakistans förre premiÀrminister Benazir Bhutto mördades Osama Bin Laden flera Är innan 2007.

Kort efter att hon berÀttade detta mördades hon sjÀlv.

 

 

 

 

 

 

 


1. http://www.nytimes.com/2012/08/30/us/book-on-bin-laden-killing-contradicts-us-account.html
2. http://www.theatlanticwire.com/politics/2012/08/navy-seal-author-rejects-pentagons-legal-threat/56433/
3. http://www.theatlanticwire.com/entertainment/2012/08/bin-laden-dies-all-over-again-zero-dark-thirty/55456/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter