När President Donald Trump i slutet på oktober 2019 kungjorde att ISIS kalif “al-Baghdadi” dött i ett amerikanskt tillslag mot ett ISIS-näste i norra Syrien innebär detta att avgörande skifte i situationen på Levanten.

Det var inte första gången “al-Baghdadi”, som av bland andra Edward Snowden sedan länge är identifierad som en israelisk agent med det verkliga namnet Shimon Elliot, skulle ha dött eller dödats.

“Nyheten” om “al-Baghdadis” död överlappar med USA:s tillbakadragande från Syrien, Turkiets invasion av landets norra delar, och nu senast Rysslands inblandning.

Alt media profilen Benjamin Fulfords läsning av Trumps dödförklaring av “al-Baghdadi” är att USA tillsammans med Ryssland vill stoppa flödena av olja, narkotika, trafficking, och vapen, som zionisterna, CIA, och den djupa staten, hitills skördat frukterna av.


Det här är Gordon Duff från Veteran Todays reflektioner: Enligt ryska källor är “al-Bagdhadi” inte död utan befinner sig i norra Irak, där han arbetar tillsammans med amerikanska styrkor. Syftet med den påstådda “räden” skulle ha varit att smuggla agenten Shimon Eliiot/al-Baghaddi från turkontrollerat territorium i Syrien till amerikanska styrkor i Irak. Ryssland säger sig sakna bevis på att USA ens genomförde en räd in på syriskt territorium. Inte heller franska myndigheter tror att den amerikanska räden ägde rum.

Duff/Veterans Today ser även en kniptångsmanöver med fler flanker av den Djupa Staten: de av Väst underblåsta oroligheterna i Hongkong (tvinga Kina till eftergifter rörande valutaflöden och finanser), Indiens formella upplösande av prinsdömet Kashmir – i dag införlivat med Indien, oroligheterna i Baghdad och Libanon.

Duffs mest oroande påstående är att USA i Israel byggt avfyrningsplatformar för interkontinentala kärnvapenrobotor (ICBM), inte för anfalla den närliggande ärkefiende Iran – utan för att användas mot USA i en falskflaggattack mot Nordamerika man planerar att beskylla Ryssland för.


Thierry Meyssan från voltairenet, enligt uppgift den förste som avslöjade att 9/11 var en falskflaggattack, har uppfattningen att vad som just nu utspelas på Levanten är resultatet av en överenskommelse med olika grader av inblandning av USA, Ryssland, Turkiet, Syrien, och Iran: Trump har lyckats få ett avslut på frågan om Rojava (en enklav i norra Syrien som i det tidigare maktvakumet börjat utvecklas i riktning mot en stat). Ryssland har tagit över de tidigare amerikanska militärbaserna i Norra Syrien, och visar genom det att Moskva axlat den roll Washington tidigare hade. Samtidigt som Syrien fördömer Turkiets invasion av de norra delarna av landet, är verkligheten på marken att invasionen möjligjorde för Damaskus att återta en fjärdedel av landet från ISIS och USA. Turkiets primära målsättning synes vara att en gång för alla få ett slut på kurdisk attacker mot Turkiet, följt av att lösa frågan med alla de syrier som flytt till landet under stridigheterna. Kommer Turkiet att nöja sig med detta?

[php snippet=3]

[php snippet=1]