Redan när SwebbTV lanserades 2015 kändes aktören onaturlig.

Efter de senaste veckornas händelser har uvecklingen nått dithän att vi utfärdar kontrollerad-opposition (KO) varning för projektet.

För vår del började historien med en artikel för knappt två veckor sedan, i vilken vi kastade ljus på SwebbTV:s anmärkningsvärda intervju-stil, med en lågmäld programledare som tillhandahåller allt det rep hans intervjuoffer behöver för att offentligen hänga sig själva.

Artikeln här: A$AP Rocky historien: Trump gör inrikespolitik – SwebbTV självmål

Kort därefter drabbades alternativ media av “nyheten” om att SwebbTV skulle ha sett sitt konto på youtube (YT) nedstängt.

Varför inte?

YT har ju kastat ut andra tidigare.

Bland annat oss själva.

Vår youtube kanal gick ur tiden tididare i år, efter elva år på plattformen. Året innan, 2018, stängde YT ned Alex Jones kanal “infowars”.

Nu inträffar något anmärkningsvärt: den annorstädes försiktige Mikael Willgert anklagar självaste regeringen för nedsläckningen av just hans YT-kanal.

Den anklagelsen och uppfattningen är nog Willgert ensam om.

YT är fullt kapabelt att censurera oliktänkande utan pekpinnar från Stefan Löfven och andra regeringschefer. SwebbTV är inte heller speciellt kontroversiellt, jämfört med andra som drabbats av YT:s bannbulor.

Många skulle nog instämma i beskrivningen av SwebbTV som lam och långsammast i klassen.

Willgerts fantasifulla anklagelse fann dock snabbt gehör på redaktioner inom alternativ media:

Nu tätnar mystiken ordentligt.

Av något outgrundligt skäl återupprättar plötsligt YT Mikael Willgerts kanal.

Hur gick det till?

Alex Jones infowars-kanal är fortfarande nere.

Så är alla andras med.

Enligt Fria Tider anser Mikael Willgert att den positiva särbehandling just hans YT-kanal åtnjutit beror på en “kritikstorm” mot YT.

Den kritikstormen – om den nu ens ägde rum – borde ha varit en droppe i havet jämfört med den orkan som utbröt när YT stängde Alex Jones populära “infowars” kanal förra året.

Vad är det för magiska Harry Potter-krafter Mikael Willgert besitter som bland andra Alex Jones saknar?

Är Willgert frimurare?

Facit av historien är att SwebbTV getts gratisreklam och några stänk street credit – men (till skillnad från andra) finns kvar på YT.

Vi överlåter åt läsarna att fundera på hur det skulle påverka situationen om något av vikt snart inträffar, varvid SwebbTV är en av de få som beretts möjligheten att sprida sitt “narrativ” och sina “analyser” under fikonlövet att vara en del av alternativ media – medan andra fortsätter att vara nedstängda.

Måhända Mikael Willgert har rätt?

Regeringen är inblandad…

[php snippet=3]