Uppdatering 2017-10-01

Artikeln återpublicera med anledning av den pågående folkomröstningen i Katalonien, där frågan är i fall regionen skall frigöra sig från det spanska förstrycket.

Den publicerades första gången 2012-09-15.

Fler artiklar om Spanien

Att den lilla orten San Pedro de Torello i Katalonien skulle utropa sin självständighet (nyhetsinslag till vänster) var inte förvånande.

Frågan är snarare varför det tog så lång tid – med tanke på alla dessa av internationella banksters, och svartmurare i Madrid och i Bryssel skapade kriserna?

Missnöjet med det angloamerikanska imperiets globalisering och vanskötsel av planeten är ju allestädes närvarande.

Om andra européer nu följer katalonernas exempel skulle det utbredda misstroendet snabbt och smärtfritt kunna transformeras till en återgång till den kanske mest framgångsrika civilisationsform Europa känt – den s k stadsstaten eller regionen: politiskt och finansiellt suveräna regioner och städer med omnejd, med egna valutor och som efter eget gottfinnande har transaktioner med sina likaledes suveräna grannar.

Ett bra nordiskt exempel är hur det var på Gotland – innan Stockholm slog till. Så välbärgad var befolkningen där, bl a tack vare sin geografiska belägenhet mitt i Östersjön, att det råder förbud mot metalldetektorer där eftersom stället än i dag är en enda stor skattkammarö.

Den blev  det när lokalbefolkningen grävde ned sitt välstånd ute i naturen för att ha något kvar efter att brandskattarna hälsade på.[1]

JRA – Jämtländska Republikanska Armén

Svensk Bonniermedia talar (naturligtvis) inte om det, men det puttrar faktiskt i grytorna både i norr och söder, liksom väster och öster på den östra halvan på den skandinaviska halvön.

Republiken Jämtland, t ex, utropade sin självständighet 1963 och lever just nu med sin tredje president.

Ewert Ljusberg heter han. Han är trubadur och mottog nyheten om Kataloniens självständighet med positiva ord.

Eftersom fogdar från fjollträsk alltjämt finner sin väg upp till vildmarken finns JRA – den Jämtländska Republikanska Armén.

Tal från 2011 av Republiken Jämtlands president Ewert Ljusberg

Scania

I Skåne minns man än i dag hagelbösse-arrangemanget mellan sina bördiga böljande ängar och Stockholms hemsökta och ofruktbara morän-hällar.

Stockholm besegrade aldrig snapphanarna på slagfältet.

Det var först efter kungligt påbud om terror mot, och folkmord av, den dåvarande skånska civilbefolkningen, Vasaätten till slut införlivade landsändan med vad som i dag heter Sverige.

Det tog ett sekel – och då var det nästan slut på människor för Stockholms knektar att slakta och det går därför än i dag höra folkvalda skåningar på Sveriges nationaldag erinra allmogen om Stockholms syndaregister – trots att det hela utspelade sig för över fyra sekler sedan.

WO

Eftersom Illuminatis hantlangare misslyckats med sina uppdrag – vilket reaktionerna på finans- och andra kriser runtom i världen vittnar – kommer människor av rent praktiska skäl snart tvingas att axla friheten och ansvaret att finna lokala lösningar.

Det kommer allra senaste ske när det nuvarande systemet magplaskar.

Läsare bör därför inte bli förvånade om framtida skolatlaser visar följande kartbild över norra Europa.

Beträffande Sverige norr om Dalälven så har detta område aldrig tillhört Sverige så det kan väl lika bra tillfalla den granne som har en natur som mest liknar det – nämligen Finland, eller kanske samerna – som kan ha bott där längst.

Men, om nu skåningar, gotlänningar och jämtlänningar återtar sina friheter – hur kommer människor i t ex småland, Dalarna – eller Sveriges mest revolutionära stad, Göteborg – att reagera?

Kanske är det bästa krigsförbrytarna på Helgeandsholmen och norr om strömmen kan hoppas på är ett Sverige som ovan med huvudstaden i Göteborg – eller att ta det som blir över av Svealand efter att också Värmland och Dalarna gått sina egna vägar.


1. Så ängsligt håller centralmakten i Stockholm fast vid Gotland att Stockholms länspolismästare också är Gotlands högste polischef: http://www.polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Gemensam/jan-mars/Lofving-ny-lanspolismastare-i-Stockholm-och-pa-Gotland/