Klockan 04:45 svensk tid, Fredagen den 7 april, avfyrade den amerikanska flottan 59 kryssningsrobotar av typen Tomahawk mot den syriska regeringens flygbas i Shayrat. Attacken skedde på Donald Trump:s 77:e dag som president och utgör enligt svenska folkrättsexperter ett brott mot folkrätten.

Ett par timmar senare kapas en lastbil med öl i centrala Stockholm och inleder en vansinnesfärd som slutar i parfymavdelningen på varuhuset Åhléns.

Det omedelbara resultatet av lastbilsattacken är att rapporteringen om USA:s robotattack dränks ut i nyhetsflödet.

Är detta hur globalisterna, i skydd av en diversions- och desinformationskampanj om påstådd inhemsk ölbilsterrorism, styr den kollektiva tankeprocessen hos ett helt folk – samtidigt som USA avfyrat vad som kan bli den första salvan i ett tredje världskrig?

Stefan Löfven såg sin chans att leka landsfader och håller senare på kvällen ett TV-sänt tal där han tävlar i ödesmättnad med den amerikanske presidenten George W. Bush:s tal på kvällen efter händelserna på USA:s östkust den 11:e september 2001.

Han är inte den förste svenske politiker att göra detta.

Här är hur föregångaren Fredrik Reinfeldt gjorde det…