Saxat ur Nordfront

PRESIDENTVALET I ÖSTERRIKE UNDERKÄNNS AV DOMSTOL – NU VÄNTAR OMVAL

ÖSTERRIKE. Det ovanligt jämna presidentvalet som nyligen hölls i Österrike, där den invandringskritiske Norbert Hofer förlorade med endast 31 000 röster, har underkänts av landets konstitutionella domstol och nu väntar omval.

Alexander Van der Bellen och Norbert Hofer förde en jämn kamp om presidentskapet i Österrike.

Den 22 maj höll Österrike presidentval där den invandringskritiske Norbert Hofer från Frihetspartiet (FPÖ) ställdes mot den före detta partiledare för De Gröna Alexander Van der Bellen.

Inför valet höll Europas kulturmarxister andan inför utsikten att Västeuropa kanske skulle kunna få sin första ”högerextrema” president sedan andra världskriget. I svensk media skrev bland annat Aftonbladets Wolfgang Hanson att det hela ”påminner om 1930-talets Europa” och att FPÖ är ett parti med ”rötter i nazismen”.

Valet blev som väntat en riktig rysare där kandidaterna, som ofta beskrivits som varandras motpoler, ständigt gick om varandra i opinionsundersökningarna. Under valnatten när samtliga röster utom poströsterna räknats utropades Hofer först som segrare, om än med knapp marginal. Dagen efter när när de ca 700 000 poströsterna räknats lyckades dock Van der Bellen med det som bara kvällen innan ansågs omöjligt: han gick om Hofer och vann med 50,3 procent mot Hofers 49,7 procent. Det innebar att Van der Bellen vann med knappt 31 000 röster.

Med tanke på hur västerländsk media hetsat mot Hofer och favoriserat Van der Bellen, hur jämt valet blev och hur man ändrade resultatet i sista sekunden växte ganska snart misstankar om att något inte stod rätt till…

Läs resten av artikeln på nordfront…