Saxat ur Trelleborgs Allehanda 2016-06-02…

Läsare som inte är bekant med planen på att förstöra Sverige finner längre nedan ett gratiskapitel ur boken Västs mörka hjärta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan

Nu händer det igen, efter den stora skandalen om att kommunen går i borgen för nyanlända när de skall ha en hyreslägenhet så drabbas våra husägare nu. Fyra etableringsboenden kommer att byggas i Trelleborg, paviljonger i två våningar. Detta nära befintlig bebyggelse, i tre fall med villor som grannar.

Efter påtryckningar från de boende kommer det nu att hållas ett informationsmöte i parken den 2 juni, denna byggnation hade bara tänkt att ske utan någon vidare information till de boende som drabbas av detta.

Beslutet kommer att tas i samhällsbyggnadsnämnden men vad jag har hört är paviljongerna redan beställda, än en gång kör Kvartetten över sina medborgare.

Vad händer med huspriserna för dem som ligger i närheten av dessa boenden? Man kan bara spekulera i detta men troligen sjunker värdet kraftigt.

Kommunalrådet, Torbjörn Karlsson (S), och jag fick ett mejl från en förtvivlad medborgare i augusti förra året. En medborgare som fått sitt hus värdering sänkt med 500 000 kr på grund av att han fått nya grannar.

En person som precis fått sina lån beviljade i Skanör blev kontaktad av banken då det visade sig att det skulle byggas ett etableringsboende sidan om honom, banken ville omvärdera huset.

Så ser verkligheten ut!

När det var möte i Tommarp den 21 maj var jag på plats, oron var stor bland de församlade. En förtvivlad person som hamnar som granne med boendet hade önskat att få bygga två hus på sin tomt men fått avslag på detta, men att bygga ett etableringsboende i två våningar är tydligen inga problem.

Det heter att det är tillfälliga bygglov, när frågan kom upp hur länge boendet fick stå kvar var svaret maximalt 15 år. 15 år!

Denne grannen är i dag 70 år, hans livs investering går helt i stöpet.

Min fråga på kommunfullmäktige förra veckan om kommunen tänker ersätta husägare om de måste sälja till underpris fick ett förväntat svar, det tänker kommunen inte göra.

Med tanke på hur framtiden ser ut kan vem som helst drabbas av detta vanvett, både du och jag.

Våra ungdomar har efterfrågat lägenheter i många år, för dessa har det inte gjorts något. Nu skall det byggas och det skall ske med blixtens hastighet, att våra egna medborgare blir överkörda spelar tydligen ingen som helst roll.

Förra månaden var det borgensåtagande, denna månaden är det placering av etableringsboenden.

Vad händer nästa månad?