Jesus döms till döden medelst korsfästning. Till höger ses den av den judiska folksamlingen benådade Barabbas.

Läsare som minns den två tusen år gamla historien om en kille från Nazareth som Roms ståthållare på Levanten grep på begäran av det judiska prästerskapet, är förlåtna om de upplever ett historiens eko när de ser videon nedan.

På samma sätt judarna då (om nu bibeln går att lita på) i valet mellan att fria killen från Nazareth, som inte gjort en fluga förnär, och istället korsfästa en ökänd mördare vid namn Barabbas, så valde pöbeln att fria mördaren och korsfästa den oskyldige Jesus.

För ett par veckor sedan rapporterade vi om hur en israelisk soldat och sjukvårdare, med ett skott mot huvudet dödade en skadad palestinier som låg på marken.

Videon nedan visar det enorma stöd den här judiska mördaren åtnjuter bland judar i Israel i dag. Det sker samtidigt som Israel fängslar medborgare som vägrar tjänstgöra i den israeliska ockupationsmakten