Sett en av dessa glossiga reklamsnuttar för framtidens nya självparkerande bilar?

Här är en verklighetskoll på hur det i praktiken fungerar.

Skälet till att Volvon nedan inte elegant och säkert undviker människor, utan istället rullar bakåt, tar sats och med gasen i botten kör över två personer, beror enligt Volvo på att de som köpt bilen inte betalade för den extralicens som detekterar och undviker fotgängare.

I Volvos värld är bilar, som detektionssystemet per default fungerar för, mer värda än människoliv.

Händelsen påminner om en annan i Sverige för några år sedan, där en ung man överlevde en svår bilkrasch tack vare att den svenska biltillverkaren av misstag installerat en krockkudde i fordonet – något som normalt bara gjordes för bilar på export.

Då var det bara svenska liv som var mindre värda – i dag är det allas..

Källor: