I skuggan av den israeliske krigsförbrytaren Benajmin Netahyahus ständiga bombardemang av grundlösa anklagelser och invektiv mot Iran, har nu det israeliska företaget EAPC i en schweizisk domstol dömts att betala skadestång om 93 miljarder kronor till Iran.

Historien började 1968 med ett joint-venture mellan Iran under den av CIA installerade Shahen och Israel och blev ett problem när Iran 1979 kastade ut Shahen varpå Israel lade beslag på det gemensamma venture-bolagets alla tillgånger och gav Teheran fingret.

I kontrast till Tel Avivs svavelosande retorik om Iran så agerade Teheran affärsmässigt och lät en opartisk domstol titta på saken.

Efter decennier av israeliskt och zionistiskt taskspel har nu dom fallit: Israel beordras betala Iran motsvarande 93 miljarder kronor för det man stulit.

Israels respons?

Man kommer inte betala och skyller nu på intern israelisk lagstiftning som förbjuder någon att skicka pengar till landets fiender.

Veta mer