Det har för många varit uppenbart att filmproduktionen i Hollywood har en fantastisk förmåga att “förutse” framtida företeelser och trender.

Hypoteserna om vad det skulle handla om inkluderar att det skulle handla om någon form av programmering av mänskligheten – d v s att Hollywood gör filmer som planterar uppfattningar och annat hos tittarna, både medvetet men också undermedvetet – subliminalt.

Ett annat förslag är att den handfull med finansoligarker som ännu försöker styra mänsklighetens öden genom att i förväg “tala om” för människor vad de planerar att göra, i och med de uteblivna protesterna, fått något slags karmiskt carte blanche att verkställa sina planer – att de inte skulle drabbas av dåligt karma (som man sår får man skörda) av det lidande och den död och förintelse man bringar över människor, då dessa inte protesterat.

Ett tredje förslag är att de bästa stället att gömma en stor hemlighet på är mitt ute i det offentliga på sådant sätt att alla kan se det men ingen vill ta i det.

Ett exempel på det sista är Hollywoods science-fiction filmer.

Ingen forskare som vill behålla anslag och anseende skulle komma på tanken att på allvar börja studera t ex UFO:s – p g a löjlighetsfaktorn.

Men hur är det egentligen?

Finns det någon dokumenterbar koppling mellan å ena sidan Hollywood och den dolda maktens department för framtida planer?

Ja det gör det.

Innan det fanns tankesmedjor fanns RAND Corporation – den entitet som under det kalla kriget uppfann bl a kärnvapenkrigets MAD-koncept: Mutually Assured Destruction.

En genomgång av vad som publicerats på RAND under åren gör det lätt att finna koncept som några år senare dyker upp i form av Holluwood produktioner.

Att den framtid RAND Corporation lever i alltmer påminner om framtiden (2019) i klassikern “Blade Runner” från 1982 är ingen tillfällighet.

I videon nedan berättar författaren till boken “Soldiers of Reason” om vad RAND Corporation egentligen är för något.


Och koppling till Hollywood?

Board of Trustees

Som alla bra spelfilmer har också historien om RAND en oväntad twist.

Från och 2015 sitter den allestädes närvarande Illuminatuagenten Carl Bildt med i RANDs Board of Trustees.