Någon som minns den amerikanska statssekreteraren Victoria Nulands “Fuck the EU” kupp i Ukraina, när legoknektar började skjuta på båda sidorna på Maidan i början på 2014 och som slutade med att de USA-stödda fascisterna tog över Kiev och Krim återvände till den ryska federationen?

Webster Tarpley har nu besökt utbrytarregionerna Donetsk och Lugansk och har där funnit två nya pigga republiker som för världen kan vara en blick in i framtiden.

De två republikerna har inte bara frigjort sig från Kiev, de har förverkligat en imponerade uppsättning av ekonomiska tankar som flyter omkring också i Sverige..

  • Bankerna har nationaliserats
  • Regeringen skapar nu landets pengar – inte ens centralbanken är betrodd med detta
  • Regeringen har tagit över snabbmatskedjan McDonalds och förvandlat dem till gratiskaféer för hemlösa (finns väl en hel del sådana p g a av Kievs bombningar)
  • Tack vare bl a priskontroller (regeringen vill inte låta krigstillståndet gynna ockrare) finns i dag statligt kontrollerade gallerior som dignar av grönsaker och frukter

Det går alltså att se DNR och LNR som hitills framgångsrika experiement rörande tankar om banker och pengaskapande som i Sverige återfinns här..

Veta mer