Det här är så bedrövligt att vi inte ens orkar kommentera – mer än att påpeka att Svenska Freds vid tre tillfällen tydligen erhållit Nobels fredspris samt att Fjollträsk verkar ha fått ett ubåtsförsvar som passar det.

Läsare med tillgång till båt och som med egna ögon vill uppleva installationen lär enligt Svenska Freds finna det här.

Troligare är måhända är att den sitter på väggen i källaren på Svenska Freds kansli på Polhemsgatan 4, 112 36 Stockholm – mellan ostronbaren och jukeboxen..

Pressmeddelande från Svenska Freds, 11 maj 2015

Svenska Freds sjösätter välkomnande försvarssystem

Den 27 april sänktes ”The Singing Sailor Underwater Defense System” ner i havet i skärgården utanför Stockholm. Systemet är alternativt försvarssystem för att stoppa eventuella ubåtsattacker.

Den sjungande sjömannen sänder i morsekod ut “This way if you are gay”. För ubåtar som passerar i närheten är den även utrustad med en blinkande neonskylt med texten “Welcome to Sweden. Gay since 1944.” (året då Sverige legaliserade homosexualitet).

Den sjungande sjömannen som kostar en bråkdel av vad den svenska militärens resultatlösa ubåtsjakter kostat är också ett bidrag till debatten om att vi år 2015 borde flytta militära resurser till utveckling och nytänkande.

Läs mer..