Den debatt om privatbankernas olagliga och odemokratiska utfasning av kontanter som SVT Debatt planerade sända i morgon 2015-03-12 har ställts in!

Skälet är enligt Debatt redaktionen problem med att finna någon från bankernas sida som vågar ta debatten.

Det här är inte första gången bankirerna fegar ut.

Samma skedde hösten 2012 då man ringde och sjukskrev sig när SVT Gomorron hörde av sig för en debatt i TV-soffan.

Det är alltså uppenbart att bankerna med Socialdemokratins och Moderaternas tysta stöd – i strid med lagen och utan demokratiskt beslut – kommer att fortsätta processen att utrota konterna i Sverige.

Så ängsliga är dessa aktörer att de sedan tre år ignorerar både ett kontantupprop som i skrivande stund samlat över fem tusen medborgare liksom att en före detta rikspolischef nyligen startat ett kontantuppror.

Alternativet för läsare som tillhör de 67% av befolkningen som anser att tillgång till kontanter är en mänsklig rättighet har i dag inget annat väl än att omgående byta bank.

Om några månader kan det vara försent.

I skrivande stund finns oss veterligen bara två rikstäckande banker som gillar respektive accepterar kontanter:

  • FOREX, vars hela verksamhet vilar på kontanthantering
  • Handelsbanken, som ännu har kvar kontanthanteringen på alla sina kontor

Läsare som ännu inte gett upp hoppet om att få diskutera fenomenet i öppen debatt verkar i dag hoppet bara stå till att övertyga redaktörerna på SVT Debatt om nödvändigheten att de nu kör sitt debattprogram om kontanternas olagliga och odemokratiska utfasande – med eller utan Wallenbergs/bankernas medverkan.

Frågan är helt enkelt för viktig att tigas ihjäl.

SVT Debatt nås på 08-784 00 00.

Tidigare artiklar