Just nu leder Frankrike Europas språngmarsch in i diktaturen.

I videon nedan ses den av massmedia utpekade fransmannen Cherif Koauchi förklara att under “terroristrättegången” mot honom 2008 så ljög de franska myndigheterna.

Cherifs tyngsta kriminalitet verkar ha varit ambitionen att vara samhällskritisk musiker och nå ut till andra – en roll som liknar den komikern Diedonné har. Dieudonne greps den 13:e januari 2015 för “stöd till terrorism” efter att som alternativ till twitter-flugan #JeSuisCharlie ha myntat begreppet “Je suis Charlie Coulibaly” – där Coulibaly var namnet på den tredje så kallade “terroristen” vid attacken mot Charlie Hebdo.

Var Cherif säger är snarlikt det som en annan syndabock, Lee Harvey Oswald, sade 1963 (nedersta klippet) när han av pressen fick höra att det var han som skulle ha skjutit John F. Kennedy: “I am just a Patsy” – “Jag är bara syndabocken”.

Syndabockar är en oundviklig komponent i falsk flagg attacker eftersom de riktiga gärningsmännens identitet och organisationstillhörighet inte får bli kända.

Precis som Oswald före dem så verkar också Cherif och hans bror ha dödats innan de kunnat börja förhöras av riktiga poliser (som den t ex den mördade kommissarien Helric Fredou) och vid rättegångar avge offentliga vittnesmål, där riktiga människor själva kan avgöra vad de skall tro.