Enligt en artikel på infoportalen Soorcha Falls cirkulerar i Kreml sedan någon vecka en FSB-rapport [f d KGB] som kastar bjärt ljus över den amerikanska frånvaron vid marschen till minne för Charlie Hebdo-massakern 2015-01-07.

Ett av skälen till den amerikanska frånvaron var att den Kommissarie som initialt ledde förundersökningen för Charlie Hebdo-händelsen, Helric Fredou, “självmördades” med sitt eget tjänstevapen på sitt eget kontor tre timmar efter att han kontaktat åklagaren François Molin med begäran om att ett antal höga amerikanska statstjänstemän ev inkl Barack Obama omedelbart efterlystes för terrordådet.

Vad som föranledde kommissariens begäran synes ha varit för den amerikanska administrationen kompremmetterande fynd som gjorts i den lilla ryggsäck de maskerade gärningsmännen lämnade efter sig i en av flyktbilarna.

Förutom ett i media omskrivet id-kort så fanns i ryggsäcken också ett antal mystiska dokument samt mobilnnummer varav ett gick direkt till den amerikanske generalen och f d CIA-chefen David Petraeus.

Charlie Hebdo-attacken genomfördes blott 48 timmar efter att Frankrikes President Hollande i en radiointervju förklarat att Frankrike hoppar USA:s sanktionskrig mot Ryssland..

Källa: French Police Commissioner Suicided After Attempting To Issue Murder Warrant Against President Obama..

Tidigare artiklar