Premiärministern för världens kanske mest hatade land, Israel (den andre kanditaten är USA), försökte nyligen kapitalisera på Charlie Hebdo spektaklet, där en judisk matbutik blev slutstation för terroristteatern.

Eftersom fyra av de tjugo som påståtts ha dött sägs vara utövare av eller ha bekänt sig till judendomen passade Netanyahu på att erbjuda alla fransmän med judiskt påbrå som önskade “fly” Frankrike en fristad i det sjunkande skeppet Israel.

Netanyahus desperation har en grund – f n så överger årligen tio tusentals med unga israeler sitt födelseland och flyttar tillbaka till bl a Tyskland – så om Israel inte skall upphöra av rent demografiska skäl så behövs nytt blod.

Responsen hos de närvarande i synagogan nedan talar sitt eget språk.

De uppfattar uppenbarligen sig själva som i första hand fransmän och inte tillhörande något “judiskt folk” och stämmer upp i Frankrikes nationalsång Marseljäsen.