Samtidigt som finansoligarkernas amerikanska imperium framhärdar med krigsretorik, hot och förolämpningar mot Ryssland så har det nu visat sig att det finns fler som kan spela sanktionspolitik.

Hitills har Rysslands svar på EU:s och USA:s ekonomiska mobbning varit defensiv – man har stoppat import av vissa livsmedel till Ryssland.

Nu verkar Ryssland vara på väg att bli “offensiv” och stoppa sin egen export.

Det här är vad som skett..

Den 21:a november 2014 röstade FN:s generalförsamling med kvalificerad majoritet (2/3-delar) igenom en resolution presenterad av Ryssland:

Bekämpning av glorifiering av nazism, nynazism och andra metoder som bidrar till att underblåsa nutida former av rasism, rasdiskriminering, främlingsfientlighet och intolerans.

Det här låter ju som någonting t ex det politiskt korrekta Sverige skulle kunna hålla med om. Men det var det inte. Sverige och resten av EU lade ned sina röster.[2]

Men det blir märkligare än så.

Det visade sig nämligen finnas tre länder som tydligen gillar att “underblåsa nutida former av rasism, rasdiskriminering, främlingsfientlighet och intolerans” och därför röstade Nej.

Vilka länder då?

USA, Kanada och Ukraina.[1]

En ny rysk sanktionslag

Enligt uppgift cirkulerar just nu inom den ryska statsapparaten en rapport om hur skräcken börjat gripa omkring sig bland EU-diplomater som till syvene och sist börjat inse vad effekterna av en lag som Ryssland f n diskuterar om export-sanktioner mot länder som ägnar sig åt krigsbrott och brott mot mänskligheten.[3]

Den nya ryska “nazistlagen” som sägs vara under beredning förbjuder export av petroleumprodukter till länder som:

  1. Har brustit i att stödja FN: s resolution som fördömer försöken att glorifiera nazismen ideologi och förnekande av tyska nazistkrigsförbrytelser – d v s resolution nämnd ovan.
  2. Har använt nazistiska tortyrmetoder mot krigsfångar och/eller civilia
  3. Har genomfört massavrättningar av obeväpnade civila

Lagförslaget sammanfaller i tiden med att krafter inom den amerikanska regeringen lyckats få till stånd publiceringen av en tortyrrapport[4] som bekräftar att USA med råge kvalificerar sig för alla de tre kriterierna i den här ryska sanktionslagen, liksom allt fler bevis på att USA låg bakom försvinnandet av flight MH370[7] i våras så väl som Ukrainas nedskjutning av flight MH17 i somras.[8]

Tyvärr kommer nog läsaren aldrig få se det här rapporterat i svensk Bonnier-dompterad media – i alla fall inte utan att det hela först stympats till oigenkännlighet.

Men verkligheten som borde beaktas i Stockholm är att den ryska federationen har en kvalificerad majoritet av världens länder bakom sig i resolutionen (115 av 173 länder röstade alltså Ja) och förmodligen därför också sympati för sina planerade export-sanktioner.

En annan verklighet som också borde beaktas är att Sverige, som ett av de 54 länder som deltagit i CIA:s olagliga kidnappning- och tortyrprogram, faktiskt riskerar att se sig självt på den ryska export-sanktionslistan[6] – ett sanktionspaket Ryssland mycket väl kan låta FN:s generalförsamling att tycka till om innan man sjösätter det.

Sverige kan alltså under 2015 hamna i den situationen att 2/3- av världens länder i FN vänt sig emot det, p g a dess delaktighet i det västliga imperiets brott mot andra länder och folk.

Detta oaktat vad som sker den dagen Ryssland stryper leveranserna av energi till EU.

Ovanstående händelseutveckling har redan haft som resultat att New York Times på sin ledarsida kräver att President Obama förbereder åtal mot bl a USA:s förre vicepresident Dick Cheney för CIA:s tortyr.[5]

När kommer ledarpennorna på bl a Aftonbladet, DN, SvD, Metro, Expressen, Sydsvenskan, Dalademokraten och alla de andra kräva att Carl Bildt nu äntligen, efter alla dessa år, åtalas för sina brott mot mänskligheten?