Glöm argumentet att Västs finansoligarker är vår tids ondska och att Sverige befinner sig på fel sida i historien – när dess konservative drömmer om ett medlemskap i Nato.

Här har läsaren ett argument som borde bita på den mest nihilistika politiker och tjänsteman: insikten att ett krig mellan NATO och Ryssland i Europa slutar med svidande brakförlust NATO och EU.

Är det här ett scenarie Sverige bör engagera sig i på de stora förlorarnas sida – både moraliskt och militärt?

Sveriges regering under andra världskriget besatt ju visdomen att precis innan den matchen blåstes av hoppa av samarbetet med det Tredje Riket och blev istället medlem i det angloamerikanska imperiet.

Artikeln nedan redogör för hur ett obeväpnat ryskt bombplan anno 1967 (Su-24) den 10 april 2014 slog av all elektronisk utrustning ombord på den amerikanska jagaren USS Donald Cook med en lätthet som hade den ryska flygbesättningen haft en fjärrkontroll och den amerikanska jagaren varit en TV-apparat.

Bombplanet genomförde sedan tolv simulerade anfall mot jagaren vars besättning inte kunde göra mer än att med sjunkande mod uppgivet titta på.

Ryssarna hade inte bråttom, utan drog ut på det förödmjukelsen i en och en halv timme.

Omedelbart efter den ryska styrkedemonstrationen (fredlig som den var) vände den nu svårt demoraliserade USS Donald Cook om och seglade bort från ryskt och ukrainskt vatten.

Inget annat amerikanskt örlogsfartyg har därefter setts i området.

Enligt uppgift har en tiondel av besättning ombord på USS Donald Duck.. förlåt Donald Cook.. nu begärt att få lämna jagaren.

Den svenska lärdomen av detta är uppenbar – eller borde i alla fall vara det.

Glöm NATO.

Glöm Sverige som en vassalstat i ett amerikanskt imperium.

Återinför värnplikten med fokus på armén och flottan.

Börja tala nordiskt försvarssamarbete med grannarna.

Och för all del – normalisera gärna förbindelserna med SciFi-tech metropolen Moskva.

Man verkar ju syssla med hur spännande vetenskap och teknik som helst där.

Vad var det som så skrämde USS Donald Cook i Svarta Havet?

Orginalartikeln: What frightened the USS Donald Cook so much in the Black Sea?

Översättning: Google

Amerikanska UD bekräftar att besättningen på jagaren USS Donald Cook är allvarligt demoraliserad sedan deras fartyg överflugits i Svarta havet av ett ryskt Sukhoi-24 (Su-24) stridsflygplan som bar varken bomber eller missiler utan blott var utrustad med en telekrigsenhet.

Den 10 april 2014 seglade USS Donald Cook in i Svarta havet och den 12 april flög ett ryskt Su-24 taktiskt bombplan över fartyg, vilket utlöser en händelse som, enligt flera rapporter i media, helt demoraliserade fartygets besättning – så pass att Pentagon utfärdade en protest [1].

USS Donald Cook (DDG-75) är en 4: e generationens fjärrstyrd robotjagare vars viktigaste beväpning är Tomahawk kryssningsmissiler med en räckvidd på upp till 250 mil och som kan bära kärnladdningar. Fartyg bar på 56 Tomahawk missiler i standardläge och 96 missiler i attackläge.

Den amerikanska jagaren är utrustad med den senaste “Aegis Combat System”. Det är ett integrerat marint vapensystem som kan länka ihop försvarssystem för alla fartyg som är med i samma nätverk, för att säkerställa upptäckt, spårning och förstörelse av hundratals mål samtidigt. Dessutom är USS Donald Cook utrustad med fyra stora radar, vars kraft är jämförbar med den för flera stationer. För självförsvar bär det mer än femtio luftvärnsrobotar av olika slag.

Det ryska Su-hade varken bomber eller missiler utan bara en korg monterad under flygplanskroppen, vilket, enligt den ryska tidningen Rossijskaja Gazeta [2], innehöll en rysk telekrigsenhet benämnd Khibiny.

När det ryska jetplanet närmade det amerikanska fartyget slog telekrigseneheten ut alla radar, styrkretsar, system, informationsöverföring, mm ombord den amerikanska jagaren. Med andra ord, det allsmäktiga Aegis-systemet, som är på väg att installeras på bl a Natos allra modernaste skepp stängdes ned som hade det varit en TV med en fjärrkontroll.

Den ryska Su-24 simulerade sedan en missilattack mot USS Donald Cook, som bokstavligen var både döv och blind. Det obeväpnade ryska flygplanet upprepade sedan samma manöver 12 gånger innan det flög iväg.

Den 4: e generationens jagare satte sedan omgående segel mot en hamn i Rumänien.

Trots häftiga reaktioner bland försvarsexperter har väst-media mörkat händelsen. Inget amerikanskt fartyg har efter det här närmat sig ryskt territorialvatten.

Enligt special-media har 27 av sjömännen på USS Donald Cook begärde att bli befriad från aktiv tjänst.

Vladimir Balybine – föreståndare för forskningscentret om elektronisk krigföring och utvärdering av så kallade “synlighet minskning” tekniker som är knutna till det ryska flygvapnet Academy – gjorde följande kommentar:


“Ju komplexare ett radio-elektroniska system är, desto lättare är det att stänga av den med hjälp av elektronisk krigföring.”