Efter det israelitiska inslaget under kuppen i Kiev i våras; efter tillsättandet av två judiska miljardärer som provinsguvernörer i de östra oroliga delarna av landet; efter konstaterandet att den avhoppade premiärministern Jatsenjuk har judiskt påbrå, liksom hans efterträdare Volodymyr Grojsman och liksom president Petro Porosjenko själv – är frågan om kuppen i själva verket borde beskrivas som ett zionistiskt äventyr, med konsekvensen att den s k Pravy Sektor, högersektorn, kanske bättre kallas för zionistsektorn.

Det skulle onekligen förklara det annars så märkliga äktenskapet mellan å ena sidan förmenta “nazister” och zionister i Ukraina.

Och vilken skulle den dolda agendans slutpunkt då vara?

Det är faktiskt i området som den stora majoriteten av dagens judar har sina rötter – i det gamla Kazarriket.

Det är därför Ukraina har en av världens största kontingenter judar i sitt land – även efter över 200 000 emigrerat till Israel efter Kalla Krigets slut.