Bortom ridåerna av lögner som svensk Bonnier- och Goldmann-Sachs ägd media kablar ut.

Bortom den infantila retoriken hos Sveriges på ytan “demokratiskt valda” men i verkligheten Wallenberg-ägda Alliansregering är det ganska enkelt.

Loppet är kört för det amerikanska imperiet och det är därför Sverige och andra imperiemedlemmar översvämmas av ryssofobisk retorik.

Det här är bakgrunden till den internationella krigshysteri som haft planeten i sitt grepp sedan den 11:e september 2001 och vars senaste inslag är kuppen i Ukraina och vad som följt därefter.

Imperiet, också känt som de “västliga” så kallade “demokratierna”, har upprättat en världsordning some synes vila på bl a nedanstående fyra pelare.

Det Amerikanska Imperiets Fyra Pelare

  1. Världens acceptans av den amerikanska dollarn som världens reservvaluta – det s k Petrodollar-systemet vilket tvingat länder att ha amerikanska dollar i kassakistan, bara för att kunna betala sina energiräkningar.
  2. Bretton Woodssystemet inklusive en “världsbank” vars huvuduppgift varit att tränga sig in i främmande länder och expropriera dem..
  3. Världens största militärmakt.
  4. Det så kallade Fractional Reserve Banking (FRB) fenomenet – vilket innebär att pengar inte skapas av stater eller regeringar – utan privata banker.

Pelare nummer fyra, FRB, synes vara en av den privata finanselitens två maktbaser.

Finanselitens andra pelare synes vara det militärindustriella komplexet (MIK) – som synes ha exproprierat från det amerikanska försvaret vapenteknologi som ligger ljusår före vad resten av mänskligheten har.

Mer om det i videon nedan.

Bretton Woodssystemet, Petrodollarn och det amerikanska imperiets krasch

Dagen efter att Tyskland knep guldet i fotbolls-VM 2014 sammanstrålade ledarna för BRICS i orten Fortaleza i Brasilien och skapade BRICS utvecklingsbank / New Development Bank (NDB) – en rival det amerikanska imperiets “världsbank” – som allt sedan andra världskriget fungerat som ett vapen i västs och det internationella finansväldets dominans, plundring och krig mot resten av planeten.

Efter den 14 juli 2014 är situationen den att nästa gång London och Wall Street försöker genomföra en finansiell “kärnvapenattack” mot ett land, som de som nyligen drabbade Portugal, Italien, Grekland och Spanien (PIGS) och innan dess Island, så har nu världen ett alternativ till folkmordsterapi från imperiets “världsbank” – nämligen BRICS och NBD.

Vad bilden nedan illustrerar är att ställningen mellan G7-länderna (USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Kanada och Japan), det amerikansk imperiets ekonomiska motor, och BRICS skulle kunna liknas vid resultatet mellan Brasilien och Tyskland i fotbolls-VM 2014 (1-7).

G7 har bara hälften av BRICS areal och en femtedel så många invånare.

I dag är det dessutom BRICS som står för tillväxten i världen.

Det enda som i det korta perspektivet skulle kunna rädda det amerikanska imperiet från att petas från rollen som den dominanta spelaren i en unipolär värld vore ett världskrig där USA lyckas invalidisera BRICS tyngsta spelare: Ryssland och Kina.

Verkligheten är dock att de andra spelarna inom G7 börjat uppleva BRICS som en allt behagligare miljö i jämförelse med att fortsätta som styvmoderligt behandlade feodalherrar under ett allt galnare och tyranniskt USA.

Storbritannien har redan lämnat EU, åtminstone i anden och Tyskland ser allt ivrigare ut att få byta lag och börja spela med Ryssland. Att Italiens förre premiärminister Berlusconi till slut tvingades ut berodde på att han och Putin var kompisar och sådant går inte för sig i den internationella politikens värld, i alla fall inte dess imperialistiska version.

Illuminati

Men intrigen är tätare än så.

Globalisternas, d v s den internationella finanselitens, mål är inget mindre än en planetär diktatur.

Hur går det med det om världen nu slipper ett världskrig startat av amerikanska neocons (efter att de kört över eller helt enkelt likviderat president Obama).

Är BRICS öronmärkt att bli plattformen som globaliseringen fortsätter på?

Litmus-testet blir hur man ställer sig till pelare nummer fyra: Fractional Reserve Banking.

Kommer länder inom BRICS att börja återbörda rätten att skapa pengar till länder och stater – eller kommer privatiseringen av allt möjligt och omöjligt att fortgå?

Återstår att se.

Att BRICS är ett betydligt roligare alternativ för mänskligheten än det amerikanska imperiet verkar dock redan klart.

Ryssland och Kina har som ett av många länder tagit klart ställning emot GMO.

RT diskuterar BRICS