I ett inledningsanförande i det amerikanska utrikesutskottet den 8:e april 2014 förkunnade USA:s utrikesminister John Kerry att USA “inte kommer att tveka att använda verktyg tillhörande det 21:a århundradet för att hålla Ryssland ansvarigt för uppträdande som hörde 1800-talet till.”

Satsen “uppträdande som hörde 1800-talet till” är en upprepning av Kerrys tidigare anti-ryss retorik över Ukraina.

Men vad menade karln med “verktyg tillhörande det 21:a århundradet?”

Kärnvapen kom ju på 1900-talet.

Så gjorde även drönare, okonventionell krigföring liksom färg revolutioner (fast kanske under annat namn).

Men inget av dessa har något större värde som avskräckningsvapen.

Så, vilka vapensystem födda efter år 2000 skulle kunna tänkas sätta skräck i andra stormakter?

Säg hej till DEW och den Nya Fysiken

Ett vapensystem som hör till det 21:a århundrandet och som faktiskt demonstrerats för hela världen (även om massmedia ändå lyckades missa det helt) var det som användes den 11:e september 2001 för att på bara ett par sekunder och under stor tystnad förvandla nästan hela World Trade Center i New York till ett gigantiskt dammoln där kornen var i storleksordningen DNA.

Klippet nedan är en konversation mellan den amerikanske före detta elitsoldaten (Navy SEAL) Jesse Ventura när han försöker förklara för radioprataren Alex Jones om det här nya vapensystemet.

Läsare som ännu inte satt sig in i den amerikanske fysikern Judy Woods brottsplats- undersökning där hon presenterar bevisen för att ett så kallat Direkt Energi Vapen (förkortat DEW på engelska) användes för att förstöra World Trade Center vid 9/11 kan beställa boken nedan.

I väntan på att den anländer finns en föreläsning att titta på längre ned.

Dr Judy Wood at New Horizons – Where Did The Towers Go?