Videon ovan är ett försök till analys om vad som egentligen skedde när demonstrationerna på Maidan och det nyligen ingånga fredsavtalet av den 21:a februari 2014 övergick till statskupp – vilket skedde efter att prickskyttar oprovocerat börjat skjuta på demonstranterna.

Vad videon visar är att det var inte polisen som sköt utan prickskyttar baserade på det av oppositionen kontrollerade hotellet bakom demonstranterna.

Vem tjänade på att fredsavtalet av den 21:a februari 2014 sköts sönder?

Regeringen?

Oppositionen?

En av massmedia ännu icke identifierad spelare med en helt annan agenda för Ukraina och Europa?

Av tfnsamtalet nedan mellan Estlands utrikesminister och EU:s Catherine Ashton framgår att prickskyttana sköt på både demonstranter och poliser samt att oppositionen inte vill att skjutningarna nu utreds.

Förlagan och manualerna för Ukrainas statskupp var samma som de som använts vid västs andra s k “färgrevolutioner”.

Första gången man försökte i Ukraina var 2004, den s k Oranga Revolutionen.

Det gick inte så bra. Portalfiguren Julia Timoshenko, “Gasprinsessan”, gjorde snabbt bort sig och förlorade sedemera presidentvalet 2010 mot Janukovitj och hamnade sedan t o m i fängelse p g a korruption.

2013 var det dags för västs underrättelsetjänster att försöka sig på en ny färgrevolution – den här gången inte orange, utan brun.

Men inte heller det gick så bra.

Efter månader av stundtals våldsamma demonstrationer ingick alltså upprorsmakarna och den sittande presidenten Janukovitj ett avtal som möjjliggjorde för demonstrationerna att upphöra. Det skedde den 21:a februari 2014.

Det var i det läget prickskyttarna dök upp och kapsejsade processen genom att beskjuta demonstranterna.

Makt och massmedia i Väst pekade snabbt ut polisen och regeringen som ansvariga.

Vad videon visar är att detta inte stämmer – skotten kom från oppositionens sida..

Vem tjänade på att fredsavtalet mellan EU, oppositionen och Ukraina:s förra regering omintegjordes?

Förre presidenten Janukovitj?

EU?

Youtube-klippet nedan visar vad USA:s Victoria Nuland förklarade för USA:s ambassadör i Ukraina rörande EU:s försök att förmedla fred mellan den förre presidenten och oppositionen..

Veta mer