Tisdagen den 5:e mars 2013 avled Venezuelas president Hugo Chavez efter en lång tids cancer. Han blev 58 år.

Till slut lyckades alltså de västerländska s k demokratiernas imperium med vad man försökt under flera år – att göra sig av med mannen som stod ivägen för imperiets fortsatta exploatering av latinamerika.

Chavez arvegods inkluderar bl a CELAC – en samarbetsorganisation i vilket alla länder i både syd- och nordamerika är med i – med undantag för USA, Kanada och ett antal imperialistiska kalle-anka öar i Karibien.

Kvar i latinamerika att leda motståndet mot vår tids ondska står bl a Bolivias Evo Morales, Ecuadors Rafael Correa, Chavez efterträdare Nicolas Maduro och Perus Ollanta Humala – och femhundra nittio miljoner andra latinamerikanare och västindier.

Hugo Chavez klassiska tal i FN mot ondskans imperium – från 2006

Mer