Syrien, lögner och brott mot folkrätten

Från början skulle föredraget nedan ha hållits hos ABF, men flyttades (efter sedvanlig uppvaktning från krigsmånglare) till Folket i Bilds lokaler på Södermalm i Stockholm, till den 12:e december 2012.

TALARE:

  • Lars-Gunnar Liljestrand, FIB-juristerna. Talar om FN och folkrätten.
  • Hans Öhrn, frilansjournalist. Besökte Damaskus i maj 2012.
  • Anders Romelsjö, professor och medlem i Syriensolidaritet diskuterar massmedias roll och den utländska militära inblandningen.

Arrangörernas flygblad och affisch till höger kan laddas ned (höger-klicka och spara).


Arrangörer: Folket i Bild/Kulturfront och Föreningen Syriensolidaritet.

Läsare obekanta med hur det anglo-amerikanska imperiet i dag EGENTLIGEN bedriver sina krig, rekommenderas den här manualen som arrangörerna kommit över:

Special Forces – Unconventional warfare

 

 

Läsare pigga på att bli en del av en rörelse att rädda världen genom att stoppa fler krig finner nedan arrangörernas sista utskick – där några i tiden närliggande arrangemang nämns.

Hej syrienvänner,

Arbetet med att bygga upp basarbete pågår för fullt. Utan basarbete på gator och torg kan vi inte bygga upp den rörelse som behövs för att vända opinionen till imperialisternas nackdel. I Stockholm och Blekinge har rejält arbete kommit igång och det har säkert gjorts en del på andra håll som vi inte fått reda på än.

I Karlskrona i Blekinge har det satts upp 25 affischer i centrum och det skall sättas upp fler runt om i staden. Det är viktigt att ni som delar flygblad och sätter upp affischer etc. berättar om det. Skriv ett par rader eller ring och berätta. Det ligger upp en grupp på facebook som heter “Aktion för Syrien”. Syftet med den gruppen är informera om vad som händer på olika håll i landet. Lägg upp bilder och annan information där.

Tillsammans är vi starka! Här finns den:

http://www.facebook.com/groups/aktionforsyrien/

Man kan registrera ett facebook-konto på några minuter.

För den som bor i Stockholmsområdet och vill göra något konkret för Syrien i veckan så är det bara dyka upp på tisdag eller onsdag. För er som bor i andra delar av landet så finns flygbladet och affischen bifogade.

Skriv ut!

Sprid till alla i ditt närområde!

Vad som mer eller mindre verkar vara USA:s manual för kriget mot Syrien finns också bifogad. Lyckas vi sprida ut hur de arbetar med hemlig krigföring som manualen beskriver så kan vi göra många immuna mot kommande bedrägerier. Frågan om “Unconventional Warfare är en mycket viktig strategisk fråga alltså. Läs mer här:

http://jinge.se/allmant/usas-unconventional-warfare-stod-till-terrorism-i-demokratisk-forkladnad.htm

http://jinge.se/allmant/usas-unconventional-warfare-stod-till-terrorism-i-demokratisk-forkladnad.htm

Och här: http://www.nyhetsbanken.se/news/view.asp?ID=1213

Tisdagen den 22 januari kl 0830. Flygbladsutdelning utanför ingången till Zinkensdamms tunnelbanestation. Tanken är att de som är på väg till Globala gymnasiet skall få flygblad. Eleverna börjar 0850.

Onsdagen den 23 januari kl 1700. Onsdagsmötet är flyttat till 1700 på Kafferepet på Klarabegsgatan 35. Om nästan alla vill så går vi till TV-huset på Oxenstiernas gata med banderollen “Media ljuger om Syrien” och delar flygblad på vägen.

Fredagen den 15 mars kl 1800. Fest för Syrien. Lokal bokad. Lokalen rymmer ca 70 personer. Arbete med detta pågår men tanken är att det skall vara en social aktivitet som kan dra in pengar för att trycka upp mer flygblad och snygga färgaffischer etc. Avsikten är inte att gå ut brett om tid och plats till alla utan att vi bjuder in de som vi känner och försöker ordna något kulturellt och politiskt inslag. Har du några förslag på hur vi kan göra detta till en bra aktivitet?

Med vänliga hälsningar

Erik Jonsson för Syriensolidaritet