Just nu kan livet kan inte vara lätt för individer, organisationer och länder som grundar sina existenser på hatmånglande och intolerans.

Den engelske aktören Rowan Atkinson – kanske mest känd som “Mr Bean” – är en pigg nykomling till alla de som fått nog av åsiktshuliganer, tankepoliser och censurivrare[1]

I det politiska uttalandet nedan vänder Atkinson sig mot “den nya intoleransen” och vad han kallar för “Upprördhetsindustrin” (Outrage Industry) – och hävdar sin “rätt att vara få vara otrevlig och förolämpa.”

 

 

Besökare av den här sajten har kanske redan stiftat bekantskap med den svenska intoleransens prästerskap – entiteter som:

 • Stiftelsen EXPO
 • Svenska Kommitten mot Anti-Semitism (SKMA)
 • Forum för Levande Historia

Läsare obekanta med EXPO eller SKMA kan läsa mer om deras framfart i den svenska samhällskroppen i vår artikel “Lathund för lokalägare”.

I utlandet finns bl a storasyskonen Anti-Defamation League ( ADL), den zionistiska svartmurarordern B’nai B’rith samt Simon Weisenthal Center i USA.

 

Marvin Hier –
Simon Weisenthal Center
Mr Bean

 

Komiker på jakt efter material har följande tre anekdoter tillhandahållna av Simon Wiesenthal centret i Los Angeles.

 • Det officiella julfirandet i vårt nordiska grannland Island innefattar sedan fyra sekler högläsning ur den isländske prästen och nationalskalden Hallgrímur Pétursson (1614-1674) religiösa diktverk Passionspsalmer.

  Detta gamla skaldverk som troligen bara islänningar känner till har satt känslorna i svang på den zionistiska tankesmädjan så till den grad att man i februari 2012 fattade pennan och skrev ett brev till den isländska statstelevisionen och bad islänningarna upphöra med oskicket.

  Vad var problemet?

  Att den isländske nationalskalden (för fyra sekler sedan) vågade använde ordet jude i ett diktverk som handlade om jude vid namn Jesus Kristus, född och verksam i en region befolkad av judar.[2]

  Inte helt förvånande avböjde islänningarna förslaget.[3]

 • Drygt ett år tidigare, hösten 2010, for Weisenthal centret ut i vilda anklagelser mot ordföranden för Malmös kommunstyrelse, Ilmar Reepalu, och kallade honom för “anti-semit” samt – och nu blir det helt hysteriskt – utfärdade en “resevarning som uppmanar till yttersta försiktighet för människor som besöker södra Sverige.”[4]

  Vad än det fantastiska hot hjärnorna vid den zionistiska tankesmädjan i Los Angeles tyckte sig se, så gick detta helt förbi de bosatta i Öresundsregionen.

 • Ett tidigare hjärnsläpp i samma anda stod centret för tillsammans med Israels Sverige Ambassadör Zvi Mazel.

  Det skedde när den israel-födde svensken Dror Feiler[5] och hans hustru år 2004 iscensatte en konstnärlig installation vid Naturhistoriska Museet i Stockholm kallat “Snövit och sanningens vansinne”.

  Efter ett par minuter drabbades den israeliske ambassadören av härdsmälta och började vandalisera installationen (varefter vakterna kastade ut honom).[6]

  Simon Weisenthal centrets bidrag till hysterin var kravet att den svenska regeringen borde börja driva en internationell kampanj som gör självmordsbombande till ett “brott mot mänskligheten”.[7]


1. http://reformsection5.org.uk; http://www.lifesitenews.com/news/mr.-bean-star-calls-for-repeal-of-british-hate-speech-law
2. http://fornleifur.blog.is/users/5c/fornleifur/files/rabbi_cooper_to_r_v_15703.pdf
3. http://www.grapevine.is/Home/ReadArticle/State-Broadcasting-Responds-To-Simon-Wiesenthal-Institute
4. http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=lsKWLbPJLnF&b=4442915&ct=8971903
5. http://en.wikipedia.org/wiki/Dror_Feiler; http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/feilers-snovit-seglar-igen
6. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3406745.stm
7. http://www.wiesenthal.com/siteapps/advocacy/ActionItem.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4441537