För ett par veckor sedan varnade den franske journalisten Thierry Meyssan från voltairenet.org för att NATO stod i begrepp att genomföra ett propagandatrick liknande det man gjorde i Libyen förra året – då NATO i väst-media lät sprida “segerscener” i Tripoli för rebellsidan som i själva verket spelats in 350 mil därifrån i en filmstudio i Qatar i persiska viken.

Syftet med den “informationsoperationen” var bl a att demoralisera det libyska folket till att tro att det gick sämre för den egna regeringen (Qaddafi) än det faktiskt då gjorde.

Samtidigt i en filmstudio i Qatar

Vad som hindrar det angloamerikanska imperiet från att låta NATO vandalisera Syrien på samma sätt man ödelade Libyen är dels avsaknaden av en FN-resolution som i imperiets ögon skulle legitimera detta, men också att Syrien faktiskt kan klippa tillbaka – vilket man visade genom att till slut skjuta ned det Turkiska NATO-plan som fredagen den 22:a juni 2012 upprepade gånger på låg höjd flög in över syriskt territorialvatten i riktning mot den ryska flottbasen i Tartus.

Enligt historikern och författaren Webster G. Tarpley är ovanstående skälet till att NATO å imperiets kan ha lanserat ett nytt stratagem för att på annat sätt trumfa igenom ett regimskifte i Syrien.

Stratagemet som kan skönjas är att NATO via dramatiska segerscener inspelade i Hollywood studios runt Persiska Viken tillsammans med slumpaktiga eldöverall i och runt huvudstaden Damascus genomförda av de dödsskvadroner med al-qaeda terrorister NATO skickar in och stödjer från bl a Iskandrum i Turkiet försöka skapa illusionen av att Syriens regering håller på att falla – fast detta inte alls är fallet.

Trollerinumrets klimax skulle vara att i en studio i Qatar föreställande någon viktig regeringsbyggnad i Damascus skapa mobiltelefonfilmade sekvenser som får väst:s hemmapublik (inklusive den svenska allmogen) att tro att de s k rebellerna faktiskt tagit makten och accepterar som naturligt att rebellerna som första åtgärd “bjuder” in NATO i landet för att “hjälpa till”.

Om detta är vad som skulle utspela sig, så vet nu läsaren att arrangemanget är en enda stor lögn och att NATO bjudit in sig själva och att det är först då det egentliga kriget bryter ut: när reguljära syriska förband i direkta strider med NATO på allvar börjar försvara sitt land mot vår tids ondska – det angloamerikanska imperiet.

Tidigare Artiklar