För ett par dagar sedan gick den franska alternativmedia sajten voltairenet.org (som var först ute med nyheten att 9/11 var ett inside job) ut med varningen att NATO förbereder en omfattande desinformations- kampanj för syftet att till slut få igång det krig mot Syrien man i ett och ett halvt år utan framgång försökt provocera fram.

Kampanjen i fråga skulle kunna starta redan till den kommande helgen, med start fredagen den 15:e juni 2012.

Kampanjen sägs komma att genomföras bland annat med hjälp av fiktiva nyhetsinslag producerade av CIA föreställande massakrar. våldsamma demonstrationer liksom avhoppande syriska generaler och ministrar. Det flaggas också för möjligheten av falska påståenden om att President Assad skulle vara på flykt från Syrien. De fiktiva inslagen kommer icke att ha filmats i Syrien, utan i de Hollywoodstudios i Doha i persiska viken som användes för de snarlika desinformationskampanjer NATO drev under kriget mot Libyen.

Bedömare håller det för troligt att ett krig mot Syrien strax skulle involvera också Iran och Ryssland och Kina så voltairenet:s varning handlar inte bara om risken för en repris av den katastrof NATO skapade i Libyen – utan om ett världskrig mellan kärnvapenmakter.

Jokern i leken kan bli Israel, vars ledarskap vid ett flertal tillfällen på senare tid varnats för att angripa grannländerna.

Vad som egentligen utspelade sig i Houla