Till skillnad från de fysiska bombmattor NATO lägger ut över Libyen så är målgruppen för bombmattorna av lögner, som syftar till att förvilla och demoralisera, inte bara det libyska folket – utan också världen i övrigt.

Vi undviker den allt starkare strömmen av allt huvudlösare invektiv som ejakuleras också från svenska nyhetsredaktioner och nöjer oss med att nämna tre “faktafel”.

Hur en Hollywoodstudio i Qatar blev Gröna torget i Tripoli

Dikten..

 

Verkligheten..

Tack till Al-Jazeera för det här klavertrampet.

Sagan om Saif

Förra helgen gick NATO ut med en rad påståenden om hur dess anfall mot Tripoli utvecklades – påståenden stormedia förbehållslöst återupprepade utan faktakontroll.

Alla påståenden som gick att kontrollera visade sig felaktiga.

Det kanske mest ödesdigra klavertrampet var sagan om att “rebellerna” (d v s de CIA-utbildade och kontrollerade Al-Qaeda medlemmarna) gripit Muammar Gaddafis äldsta son Saif och höll honom fången.

Det utan tvekan obehagliga kalsongryck NATO fick i retur levererades av Saif själv – när han i egen hög person dök upp utanför det hotel i Tripoli den internationella journalistkåren häckar på och bjöd med några av dem på en rundtur i Tripoli, så att de själva kunde se hur väl NATO:s påståenden om rebellframgångar stämde (d v s inte alls).

Fel land och fel flagga

I det här klippet är det BBC som skjuter sig självt i fötterna.

Journalisterna och texten på bilderna säger “Tripoli”.

De levande bilderna säger “Indien”.

Det är i dag inte möjligt att hålla sig informerad om vad som händer i världen genom att läsa tidningar eller se på TV.

Verkligheten är att svensk och övrig stormedia är en integrerad del av NATO:s psykologiska krigföring – d v s det med vetenskapliga metoder planerade och genomförda ljugandet.