‘NATO declares international anarchy’

Datum: 2011-07-31
Längd: 00:04:56
Språk: engelska
Sammanfattning: Historikern och nationalekonomen Webster Tarpley var själv nyligen i Libyen och förklarar nu på TV varför NATO genom sitt uppträdande i praktiken har utropat global anarki i mellanfolkliga relationer..

Bakgrundsinformation: Enligt Webster Tarpley leds det s k upproret mot Gaddafi av Al Qaeda – vilket alltså är den faktion det amerikanska imperiet nu öppet stöder och för vars räkning NATO-kampanjen, vilken inkluderar svenska stridsplan, bombar Libyen.

Läsare som ev höjer på ögonbrynen behöver känna till att Al Qaeda, som av två amerikanska regimer (Bush och Obama) anklagaes för 9/11 i själva verket skapades av den amerikanska spionorganisationen CIA i början på 80-talet för att användas som front i en rad olika amerikanska äventyr (Afghanistan-Sovjet kriget på 1980-talet; Jugoslaviens disintegration i början på 1990-talet; 9/11 – vilket var ett inside jobb – och därefter som fågelskrämma för att motivera utraderandet av mänskliga rättigheter över hela världen).

En titt på de namn som är med i Al Qaeda visar enligt tidigare intervjuer med Tarpley att en anmärkningsvärt stor del kommer från just de städer som för ett par månader sedan gjorde “uppror” mot Gaddafi och som i dag alltså öppet stöds av USA, NATO och även den svenska staten.