Statsministerns förklaring till varför Kapten Johan Palmlöf och Löjtnant Gunnar Andersson måste dö:

  • Afghanistanstyrkan lägger grunden för trygghet och säkerhet i vår del av världen. Vi är beroende av att det inte återkommer terrornätverk eller ondskefulla krafter i Afghanistan, det har påverkan också på Sverige och Europa.[1]

Ett av problemen med statsministerns förklaring är att den inte är grundad på någon svensk analys – utan är en importprodukt i hoptotad av främmande makter och paketerad av en massmedia som inte längre ägnar sig åt källkritik eller faktagranskning.

Varken regeringen, försvaret, FOI eller säkerhetspolisen gjorde egna utredningar eller bedömningar av kriminalteknisk natur rörande de tre händelser som 2001 drog världen och Sverige in i ändlösa krig.[2]

Redan där kan kritik riktas mot tre på varandra efterföljande svenska regeringar: Göran Person (1998), Göran Person (2002) och Fredrik Reinfeldt (2006).

Ett rimligt minimikrav svenska skattebetalare borde kunna ställa på folkvalda och myndigheter är att dessa innan beslut först gör sina hemläxor.[3]

Men det blir värre.

I och med att de tre händelser som definierar vår tid bär åtskilliga tecken på att vara insider-jobb utförda av västerländska intressen snarare än ha sitt ursprung i utfattiga länder på andra sidan jorden kollapsar statsministerns förklaring helt.

Med facit i hand är det uppenbart att Sverige och en rad andra statsledningar den 11 september 2001 kan ha utsatts för en informationsoperation, en vilseledning, av strategisk natur vars resultat hitills varit att utradera mänskliga rättigheter, eskalera massövervakning samtidigt som oljebolagens och vapenindustrins koffertar växt.

Vad var det som gick snett?

Början på svaret finns i en FOI-rapport från 2005[4]

Som vasallstat i det Amerikanska Imperiet har den svenska staten helt enkelt abdikerat den egna tankeverksamheten till Washington.

Läsare som vill förstå varför Johan och Gunnar måste dö måste därför först förstå vad USA egentligen gör i Afghanistan.

Den amerikanska ockupationen av Afghanistan handlar om samma saker som ockupationen av Irak: olja och geopolitik. Men Afghanistan har också något som gör det unikt.

Sommaren 2001, ett par månader innan USA gick in i Afghanistan, hade den ortodoxa islamska talibanregimen där uppfyllt ett av sina renlärighetskrav och så gått som utrotat landets opiumproduktion.[6] Ett par veckor efter USA:s intåg sköt produktionen åter i höjden.

Sedan USA:s invasion har den Afghanska opiumproduktionen slagit höjdrekord.

Läsare som har svårt att tro att den amerikanska statsledningen och dess underrättelsetjänster skulle vara huvudmän i internationell narkotikatrafik rekommenderas den amerikanska senatorn John Kerrys utredning, där eländet bekräftas.[7]

Läsare som fortfarande finner pastillen svår att svälja rekommenderas inläsning på hur det brittiska imperiet, under sin storhetstid, gjorde sitt bästa att knäcka Kina genom ett opiumkrig.

Om inte heller det hjälper kan läsaren fråga sig hur det kommer sig att samma nation, i dag en supermakt, som på tre år (1942-45) besegrade både Japan och Nazityskland – i Afghanistan står helt handfallet inför getherdar med kalaschnikovs?

Vad är det för hemligt supervapen Talibanerna har som möjliggör för dem att stoppa en opiumproduktion som världens dominerande militärmakt saknar?

Politisk vilja?

Samma fråga kan ställas rörande det “krig mot narkotikan” USA “utkämpat” sedan åtskilliga decennier i Latinamerika.

Nedan återges diagram över opiumproduktionen och den amerikanska truppnärvaron i Afghanistan.[8]

 

 

 

Så, vilket är nu skälet till att den elit som kontrollerar USA och det Amerikanska Imperiet instruerat President Barak Obama att eskalera den amerikanska truppnärvaron i Afghanistan – med det direkta resultatet att Johan och Gunnar nu är döda?

Är det för att den av USA installerade marionettregimen i Afghanistan är på väg ut – eller är det för att talibanerna ännu en gång håller på att stänga ned landets CIA-dirigerade opiumproduktion?

Läsaren rekommenderas inte att hålla andan i väntan på en avgörande amerikansk seger med påföljande uttåg.

Vad som troligare kommer att ske är att talibanerna trycks tillbaka just så långt som krävs för att opiumproduktionen åter tillåts blomstra. Vad USA noga kommer att akta sig för är att vinna – för då kan de tvingas överge den lukrativa verksamheten.

 

 

En av jokrarna i leken är om det folkliga stödet till det talibanska alternativet – Islamska Emiratet Aghanistan – är sådant att USA tvingas börja kriga på allvar.

Måhända det bästa sättet efterlevande och anhöriga kan förvandla Johan och Gunnars meningslösa dödar till något konstruktivt är genom att tala om för statsministern att det nu är dags att kalla hem den svenska kontingenten drogindustriväktare – innan fler dör.

 


 

1. Anna Anklam, “Tio snabba med Reinfeldt”, Malmö-Lund-City, 2010-02-11
2. Kontakter med FM, FOI, RPS runt 2008-12 till 2009-03.
3. Den offentliga utredning som drogs i gång hösten 2001 grundades istället på den importerade omvärldsanalys som aldrig i frågasattes: SOU 2001:13 Vår beredskap efter den 11 september m fl.
4. Ingemar Dörfer, ”America’s Grand Strategy – Implications for Sweden”, Sweden: FOI-R—1630—SE, 2005
6. Taliban to lift ban on farmers growing opium if US attacks – Edict reverses policy that wiped out crop
7. Selections from the Kerry Committee Report ;Kerry Committee Report
8. Afghanistan – Opium Survey 2009; Quick Facts About U.S. Military Operations in Afghanistan