Handfallen inför mediacirkusen runt Wikileaks och dess frontfigur Julian Assange?

Som så ofta är en bra ände att börja nysta i frågor som dessa den här:

Cui Bono – Vem tjänar på det?

Ett svar som synes få allt bättre grepp i asfalten är CIA som agent åt samma rådande makt som önskar utradera mänskliga rättigheter och införa en global diktatur.

Makten föredrar nämligen att se sin egen, kontrollerbara “kritiker”, steppa, dansa och sjunga i takt med storebrors taktpinne – än att genuina gräsrötter intar scenen.[0]

 

Med facit i hand

Vad som skett:

 1. Massivt internationellt media fokus på Julian Assanges öden och äventyr – nu åter gripen av polis (för samma anklagelser om sexuellt ofredande[1] som inte höll måttet i Sverige i somras och som kan ha kopplingar till CIA[2]).
 2. Enorma mängder av amerikanska hemliga regeringsdokument på vift
 3. Censur av Wikileaks sajt genom åtgärder av ägare och operatörer av Internets infrastruktur[3]
 4. Rapporter om ekonomiska krigsåtgärder mot Wikileaks från bl a Paypal, VISA och Mastercard[4]

Observationer:

 1. Mediacirkusen runt Assange är en massiv distraktion.

  Distraktionen stjäl uppmärksamhet från och försvårar möjligt inbrott in i mittfårans informationsarena av “bubblare” som den amerikanske guvernören Jesse Venturas författarskap och alltmer framgångsrika TV-serie Conspiracy Theory.

  Kandidatlistan är längre.

 2. Censuren och den påstådda ekonomiska krigföringen mot Wikileaks statuerar exempel på vad makten nu till synes ostraffat kan göra.

  I skuggan av Wikileaks har Googles nyhetstjänst och dess kanal Youtube nämligen börjat censurera Alex Jones. Den tidigare amerikanske delstatsguvernören Jesse Ventura såg nyligen det avsnitt i hans dokumentärserie som handlade amerikanska koncentrationsläger och förutsedda massdödar av nordamerikaner stoppas efter påtryckningar från den amerikanska federala regeringen.

 3. Det gemensamma med de amerikanska regeringsdokumenten är att de inte bara är ofarliga för den ytterst rådande makten – de stödjer i själva verket dess agendor.
   
  • Att Uncle Sam är en imperialistisk terroriststat är ingen nyhet. Diplomatkablar som “avslöjar” detta sparkar in sedan länge öppna dörrar.
  • Samma sak gäller den svenska maktens lakejstatus inför Washington. Att Alliansregeringens Beatrice Ask i dag är imperiets meste svenska bordellmamma är ingen nyhet. Hon, och andra före henne, har länge låtit amerikanska myndigheter roa sig med gruppvåldtäkt på mänskliga rättigheter i Sverige – inklusive den svenska befolkningens.
  • Militärdispatcherna från krigen i Mellanöstern stärker bilden av bl a Iran och Pakistan som problem – i behov av en “lösning”.
  • Julian Assanges personliga uppfattning om 9/11 faller helt in i den tolkningen (Assange irriteras över frågor om den officiella 9/11-versionen verkligen stämmer)

Bilden som framtornar är att vad den dolda makten mer än något annat – så här mot slutet av 2010 – fruktar är tankefrihet och tankefrid som tillåter mänskligheten att i lugn och ro fortsätta vakna upp inför de politiska och finansiella verkligheter som håller den fången.

Prognosen är att den här typen av allt desperatare politiska strippogram kommer att eskalera – och med den censuren och övergreppen.

En fråga

Läsare obekanta med konspirationsforskning och som därför inte direkt ser det bekanta mönstret av desinformation, rekommenderas istället att ställa sig frågan vem det är som släpper all denna information Wikileaks badar i.

Vem är kapabel att kontinuerligt pumpa ut hundratusentals och åter hundratusentals med dokument inifrån det amerikanska försvaret och utrikesdepartementet?

En sedan flera månader fängslad 22-årig menig vid namn Bradly Manning?[5]

Redan 2008 spekulerade Pentagon i att wikileaks skulle kunna göra vad det två år senare enligt uppgift gjorde – nämligen publicera amerikanska hemligstämplade försvarsdokument.[6]

Vad var det Pentagon redan 2008 visste men man uppenbarligen struntade i att vidta åtgärder mot?

Den planerade läckan?


0.
1. http://www.aolnews.com/world/article/sex-by-surprise-at-heart-of-julian-assange-criminal-probe/19741444
2. http://www.rawstory.com/rs/2010/12/assange-rape-accuser-cia-ties/; http://www.countercurrents.org/edward071210.htm
3. http://www.wired.com/threatlevel/2009/03/australia-censo/; http://blogs.computerworld.com/17457/wikileaks_website_shut_down_by_amazon_joe_lieberman?tc
4. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8242143.ab
5. http://www.wired.com/threatlevel/2010/07/manning-afghan/
6. http://www.wired.com/threatlevel/2010/03/wikileaks-army/