Eftersom motivet till helgens sprängningar[1] i centrala Stockholm av landets så kallade säkerhetspolis angetts som politiskt – kan man ställa frågan vem som faktiskt tjänade på den?

Vem tjänar på att de bilder på en utbränd bil och en förvånansvärt intakt människokropp som smetats över landets löpsedlar “10-12-11” ackompanjeras av SÄPO:s teatraliska sufflerande om terrorism?

      
  • Muslimer i Sverige?
  • Ett för folkmord ständigt anklagat Israel?
  • Ett islamofobiskt Sverigedemokraterna?
  • Det här: En alliansregering vars justitieminister för knappt en vecka sedan och på bästa sändningstid, anklagades för landsförräderi – anklagelser som omgående resulterade i anmälningar till konstitutionsutskottet?[2]
  • Eller det här: Ett imperium som fruktar ett svensk uppvaknande rörande kriminella aktivitet på högsta nivå som kan komma att negativt påverka framtida samarbete?

Om sprängningen inte enbart var en maktens orkestrerade panikreaktion – ett insiderjobb syftande till att rädda en svårt stukad alliansregering – kan läsare nu också förvänta sig att Sveriges 10-12-11 kommer att följa USA:s 9/11, Londons 7/7 och Madrids 11-M i så motto att allmogen kommer att förlora ännu mer av de få mänskliga rättigheter som ännu återstår.

Läsare bekanta med att Sverige är den del av det amerikanska imperiet liksom hur viktig alliansregeringen är för Sveriges fortsatta lakejstatus inser lätt att ett åtal mot justitieminister Ask för kriminellt samarbete med främmande makt hade kunnat ruinera hela den festen.

 

Hårda julklappar?

      
Beroende på hur amatörmässiga de som låg bakom sprängning var, kan den komma att visa sig ha varit en julklapp till grävande journalister i Sverige – som nu står inför utmaningen att överträffa vad bröderna Pouitianen lyckades med i sin bok från 1994 om mordet på Olof Palme ”Inuti Labyrinten” – nämligen att belägga maktens och nattväktarstatens inblandning i ännu ett vedervärdigt övergrepp på den svenska demokratin och landets statskick.

Så, vilka handfasta bevis kan tänkas finnas som bekräftar denna fantastiska möjlighet?

Ett alldeles underbart litet indicium vore om någon svensk edsvuren bekräftade att man visste om sprängningen innan den inträffade – men inte gjorde något för att stoppa den. Det allra bästa vore om indiciet inte bara var muntligt, utan kunde beläggas också rent fysiskt – kanske i elektronisk form.

Svd 2010-12-12: “Försvarsanställd varnade före dåden” En person inom Försvarsmakten uppmanade några timmar innan explosionerna i Stockholm city en bekant att hålla sig borta från Drottninggatan. [SVD raderade artikeln efter att redaktionen gjorts medveten om den här artikeln som länkar till den. Den raderade artikeln kan laddas ned som pdf här]

DN 2010-12-12: Försvarsanställd varnade om attack på Drottninggatan Försvarsmakten förnekar att en anställd känt till dåden i förväg, och tipsat en bekant att hålla sig borta från Drottninggatan. Nu utreder Säpo varningen.

Hur skall man nu förstå detta?

Gud Jul alla grävande journalister?

 


1. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8267526.ab
2. http://www.expressen.se/nyheter/1.2243365/reinfeldt-handlar-om-att-begransa-utbytet